Auto moto

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2018 19:00
MOTOGP και Erdogan MOTOGP και Erdogan

Το 2018 μάθαμε ακόμα περισσότερα πράγματα για τα αδέρφια Oncu, τους δίδυμους Τούρκους αναβάτες που τα πήγαν περίφημα στο Red Bull Rookies Cup.

Εκεί ο Can Oncu στέφθηκε Πρωταθλητής με παρουσία στο βάθρο σχεδόν σε όλους τους Αγώνες, ενώ ο αδερφός του Deniz πήρε τη δεύτερη θέση. Ο Can Oncu μάλιστα κατάφερε να κλέψει την παράσταση στον τελευταίο - και πολύ δύσκολο λόγω καιρού - αγώνα της Valencia για την κατηγορία της Moto3. Σ’ αυτό το GP ο Can συμμετείχε ως έκτακτη συμμετοχή και κατάφερε να γίνει ο πιο μικρός σε ηλικία νικητής αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος! Τα αποτελέσματά τους έχουν σκορπίσει ενθουσιασμό στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού της γειτονικής μας χώρας.

Μάλιστα o Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan τους κάλεσε στο προεδρικό μέγαρο γιατί καταλαβαίνει την τεράστια δημοσιότητα που αποκτά η χώρα παγκοσμίως αλλά και το πόσο σημαντικό επικοινωνιακό όπλο είναι αυτό και εσωτερικά και τουριστικά. Εκεί τα αδέρφια Oncu χάρισαν στον Erdogan ένα ειδικό κράνος για την περίσταση. Μαζί τους ήταν και ο γνωστός Kenan Sofuoglu, ο οποίος στηρίζει από τα πρώτα βήματα τους δύο μικρούς πιλότους.

Να θυμήσουμε ότι η Τουρκία έχει πίστα προδιαγραφών motogp αλλά και επενδύει συνεχώς σε νέα ταλέντα σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν παρείχε καμία βοήθεια στους Έλληνες που συμμετείχαν στον ίδιο θεσμό πέρυσι και φέτος.

 

Οι μονομάχοι του Ντακάρ 2019

2Η ώρα του Ράλι Ντακάρ 2019 πλησιάζει, με την απόλυτη αγωνιστική περιπέτεια να αρχίζει στις 6 Ιανουαρίου στη Λίμα του Περού. Ποιοι θα είναι όμως οι πρωταγωνιστές φέτος; Η ομάδα Red Bull Desert Wings έχει συνδυασμένα περισσότερες από 30 νίκες στον παγκοσμίου φήμης μαραθώνιο. Αυτοί οι μονομάχοι της ερήμου, στοχεύουν σε νέες επιτυχίες στο επόμενο Ντακάρ που ολοκληρώνεται και στη Λίμα, στις 17 Ιανουαρίου. Βλέποντας την επίσημη αγωνιστική διαδρομή που γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της Amaury Sport Organisation, είναι σίγουρο πως και φέτος ο αγώνας θα διατηρήσει τον κλασικό, εξουθενωτικό χαρακτήρα του. Η διαδρομή στο Περού περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση με αμμόλοφους που έχουμε δει όσα χρόνια ο επικός μαραθώνιος διεξάγεται στο Νότια Αμερική. Η διαδρομή του 2019 θα οδηγήσει τους αγωνιζόμενους σε ένα loop 5000 χιλιομέτρων. Τρεις χιλιάδες από αυτά τα χιλιόμετρα θα είναι χρονομετρημένα, μοιρασμένα σε 10 ειδικές διαδρομές. Το 70% των εδαφών θα είναι αμμώδες. Η καθοριστική μαραθώνια διαδρομή της περιοχής της Arequipa, θα αφορά στην 4 και την 5 ημέρα δράσης. Ανυπόμονη για τη μάχη στο Περού είναι η ολοκαίνουρια X-raid MINI JCW Team. Παρότι αποτελεί νέα συμμετοχή, αυτή η ομάδα αποτελείται από το υπέρ-ταλαντούχο τρίο των Stephane Peterhansel (FRA), Carlos Sainz (ESP) και Cyril Despres (FRA). Συνδυασμένα, έχουν περισσότερες από 20 νίκες στο Ντακάρ και θα πιέσουν τα MINI John Cooper Works Buggies τους στον δρόμο προς τη δόξα τον Ιανουάριο. Κοινώς, αφού αποχώρησε η Peugeot από το Ντακάρ, έστησαν μία νέα ομάδα. Τη νίκη στο Dakar θα διεκδικήσει και ένα δίδυμο έμπειρων αγωνιζόμενων που ξέρουν την αίσθηση του να κατακτάς την κορυφή σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Ο Nasser Al-Attiyah (QAT), δύο φορές νικητής και ο Giniel de Villiers (RSA), νικητής του πρώτου Ντακάρ που έλαβε χώρα στη Νότια Αμερική. Αμφότεροι θα οδηγούν στο Περού ένα Toyota Hilux. Αυτοί οι δύο έχουν συνδυασμένα 14 παρουσίες στο βάθρο, άρα ξέρουν καλά πώς γίνεται η δουλειά. Ενθουσιασμό προκάλεσε η είδηση της επιστροφής του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή WRC, Sebastien Loeb (FRA). Ο νικητής του πρόσφατου Ράλι Καταλονίας επιστρέφει πίσω από το τιμόνι του Peugeot 3008DKR (του 2017), στο πλαίσιο ιδιωτικού project.Μετά από μία αξιοπρόσεκτη καριέρα στις μοτοσικλέτες, ο Kuba Przygonski (POL), μεταπηδά στους τέσσερις τροχούς. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τι θα κάνει ο νικητής του FIA Cross Country Rally World Cup με το MINI John Cooper Works Rally της ORLEN X-raid Team. Άλλοι οδηγοί με εμπειρία και ελπίδες διάκρισης είναι ο Ισπανός Nani Roma, ο Πολωνός Martin Prokop και o Orlando Terranova από την Αργεντινή.

Στις μοτοσικλέτες, στην εργοστασιακή ομάδα της Red Bull KTM συναντάμε τρεις πρωταθλητές τους: Toby Price (AUS), Sam Sunderland (GBR) και Matthias Walkner (AUT). Οι νίκες τους βοήθησαν την κατασκευάστρια εταιρεία από την Αυστρία να φτάσει στο ασύλληπτο ρεκόρ των 17 συνεχόμενων επιτυχιών στο Dakar στην κατηγορία των μοτοσυκλετών. Μέλη της ομάδας αυτής στο 2019 Dakar θα είναι και η κορυφαία γυναίκα αναβάτης, Laia Sanz (ESP) αλλά και ο ταλαντούχος νεαρός Luciano Benavides (ARG).

Άλλα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν στην κατηγορία των δύο τροχών είναι η Anastasia Nifontova (RUS) που τρέχει με Malle Moto, ο CS Santosh (IND), o Stefan Svitko (SVK) και τα αδέρφια Daniel και Walter Nosiglia (BOL). Και φυσικά, οι παλιές καραβάνες, Joan Barreda Bort, Stefan Svitko κ.ά.

Τώρα λοιπόν, ξέρουμε ποιοι τρέχουν, πού τρέχουν και σε μερικές μόλις εβδομάδες θα δούμε πώς θα τα πάνε στο πεδίο μάχης του Περού. Εμείς θα σας παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση από τη δραματική μονομαχία στα αφιλόξενα εδάφη της Νότιας Αμερικής.

 

------------------- Οδηγός-------------------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass