AutoMoto

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2019 19:00
Lorenzo: Η Honda μού ταιριάζει… Lorenzo: Η Honda μού ταιριάζει…

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στο γκαράζ της Ducati, ο Jorge Lorenzo άλλαξε στρατόπεδο για το 2019 και θα αγωνίζεται με την ομάδα της Honda.

Στη Valencia και στην Jerez, στα τέλη του ’18, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά την RC213V. Ωστόσο, μιας και ακόμα είχε συμβόλαιο με την Ducati, δεν έκανε καθόλου δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αυτός ο περιορισμός όμως δεν υφίσταται από χθες κι έτσι ο Jorge Lorenzo έδωσε την πρώτη του συνέντευξη, αναφερόμενος στη νέα του μοτοσικλέτα.

«Πέρυσι οδηγούσα μια εντελώς διαφορετική μοτοσικλέτα, που ήταν μεγάλη και πολύ ψηλή. Ίσως παραήταν μεγάλη για μένα». «Η Honda μού ταιριάζει καλύτερα. Είναι πιο μαζεμένη, συμπαγής και ακουμπάω στο έδαφος πιο εύκολα. Νιώθω πιο ασφαλής έτσι». «Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν θετικές και είδα ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική». Πέρυσι ο Lorenzo ανέφερε πολλές φορές ότι η Ducati δεν πίστεψε σ’ αυτόν, ενώ άργησε να πάρει και κάποια εξαρτήματα που ήθελε. Με την Honda τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο ίδιος -που ήδη έχει πάρει κάποια εξαρτήματα από το εργοστάσιο- είπε: «Ένα από αυτά που με εντυπωσίασαν περισσότερο στη νέα μου ομάδα, είναι ο τρόπος αντίδρασης της Honda. Σου δίνει αυτό που ζητάς». «Ήμουν ξεκάθαρος και η Honda κράτησε σημειώσεις απ’ όλα όσα είπα. Μέσα σε λίγες ημέρες τα είχαν όλα έτοιμα και πήρα ένα ντεπόζιτο σχεδόν 100% στα μέτρα μου». Τέλος, για τον Marc Marquez είπε: «Όλοι μας έχουμε τα υπέρ και τα κατά. Το ίδιο και ο Marc. Θα προσπαθήσω να μάθω από τα δυνατά του σημεία και το ίδιο θα κάνει κι αυτός». «Θα πιέσουμε ο ένας τον άλλο. Θα θέλω να τον κερδίσω κι αυτός το ίδιο, κι αυτό πάντα βοηθά την ομάδα να προοδεύσει και τη μοτοσικλέτα να γίνει πιο ανταγωνιστική».

 

Εφτασε η ώρα για το Dakar 2019

2 DAKAR 2019Σήμερα η εκκίνηση του φετινού Rally Dakar, ενός από τα αγαπημένα αθλητικά δρώμενα για χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Ο φετινός Αγώνας υπόσχεται ότι θα είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς των τελευταίων ετών! Κατ’ αρχάς, θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στη χώρα του Περού και σε μεγάλο ποσοστό - αν πιστέψουμε τους διοργανωτές - θα γίνει σε άμμο (70%). Θα έχει μόνο 10 ειδικές, με αποτέλεσμα να είναι ο μικρότερος Αγώνας στην ιστορία του θεσμού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και ο πιο εύκολος!

Κάθε άλλο, μιας και όποιος βρει λίγο χρόνο και διαβάσει δηλώσεις των αναβατών - που έχουν μελετήσει τη διαδρομή - θα καταλάβει ότι τους περιμένει μια πολύ δύσκολη μάχη. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και μια σημαντική αλλαγή, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Marc Coma (πέντε φορές Πρωταθλητής Dakar) ήταν ο Αγωνιστικός Διευθυντής του Rally μέχρι και πέρυσι. Η παρουσία του και η διαχείριση του Αγώνα - με αρωγό την πολύτιμη εμπειρία του - άφησε το δικό του, ανεξίτηλο, σημάδι στο Dakar. Πλέον όμως αποδέχτηκε τη θέση του CEO της ΚΤΜ στην Ισπανία και μένει να δούμε πώς θα αναπληρώσει το κενό του ο νέος Αγωνιστικός Διευθυντής. Η μικρότερη διαδρομή του Αγώνα, σημαίνει ότι και οι μάχες θα είναι πιο έντονες!

Πέρυσι είχαμε συναρπαστικό φινάλε, με εγκαταλείψεις κορυφαίων οδηγών στο τέλος και μικρή διαφορά ανάμεσα στους πρώτους! Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι οι οδηγοί είναι στο όριο και φέτος περιμένουμε ακόμα πιο δυνατές μάχες για την ανάδειξη του Πρωταθλητή!

 

Εδωσαν 2,3 εκατ. ευρώ σε συνεργείο!

3 SYNERGEIO

Βαρύς ήταν ο λογαριασμός για τη Scuderia Toro Rosso, σε ό,τι αφορά στις ζημιές που υπέστησαν τα μονοθέσιά της κατά τη διάρκεια των Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2018. Η ιταλική ομάδα που αποτελεί «δορυφόρο» της Red Bull Racing και χρησιμοποιούσε υβριδικές μηχανές της Honda, έκλεισε τη σεζόν στην ένατη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, με συνολική συγκομιδή 33 πόντων (29 από τον Pierre Gasly και 4 από τον Brendon Hartley). Ο επικεφαλής της ομάδας με έδρα στη Φαένζα, Franz Tost, έκανε έναν απολογισμό της δέκατης-τρίτης σεζόν της ομάδας του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και μετά τα θετικά πέρασε στον λογαριασμό. Πόσο κόστισαν στην Toro Rosso τα ατυχήματα των Gasly-Hartley; Το ποσό δεν είναι αμελητέο…

«Είχαμε πολλά ατυχήματα. Φέτος πληρώσαμε €2.3 εκατομμύρια μόνο σε ζημιές από ατυχήματα. Τη σύγκρουση του Gasly με τον (Romain) Grosjean στη Βαρκελώνη ενώ ο Gasly δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και για τη σύγκρουση με τον (Esteban) Ocon στη Γαλλία. Έπειτα είχαμε τη σύγκρουση των (Lance) Stroll και Hartley στον Καναδά αλλά κι όσα συνέβησαν στο Σίλβερστοουν (σ.σ. ο Hartley είχε έξοδο στο FP3 όταν κατέρρευσε η ανάρτηση της STR13). Στη Μόντσα ο Brendon χτυπήθηκε πρώτα από τον Stoffel Vandoorne κι έπειτα από τον Marcus Ericsson. Είχε εκτεταμένη ζημιά και στις τέσσερις γωνίες του μονοθεσίου. Δεν ήταν καλή ημέρα για εμάς», είπε ο Αυστριακός.

 

-----------Ο Οδηγός-----------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass