Auto moto

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2019 17:30

DUCATI ΚΑΙ HONDA:

Χωρίς εκπλήξεις η παρουσίαση των ομάδων

Η Ducati έγινε το πρώτο εργοστάσιο που παρουσίασε τα νέα του χρώματα για το 2019, με τους Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci να μας αποκαλύπτουν την GP19.

Αυτό που κάνει εντύπωση και συζητήθηκε περισσότερο, είναι η νέα φράση που δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ducati και η Philip Morris είναι πιο πολύ δεμένες παρά ποτέ! Τόσο στη μοτοσικλέτα, όσο και στο επίσημο όνομα της ομάδας, έχει συμπεριληφθεί το “Mission Winnow” που όπως και στην περίπτωση της Ferrari σημαίνει την υιοθέτησή του ότι η ομάδα ψάχνει να αλλάξει τα πράγματα με καλύτερους τρόπους σε ό,τι κάνει. Με πιο απλοϊκή σκέψη να ψάχνει να διαλέγει το καλό και να απορρίπτει το κακό. Μπορεί να μην επιτρέπεται η διαφήμιση καπνικών προϊόντων στις μοτοσικλέτες, όμως και μ’ αυτό τον τρόπο η Philip Morris κάνει αισθητή την παρουσία της και τις βλέψεις της. Στις φωτογραφίες βλέπουμε το δίδυμο της ομάδας, που θα μπει στην πίστα της Sepang στις αρχές Φεβρουαρίου με τα νέα χρώματά τους. Η νέα GP19 είναι πιο κόκκινη από ποτέ και στοχεύει ακόμα πιο ψηλά από τη δεύτερη θέση την οποία έχει πάρει δυο συνεχόμενα χρόνια: το 2017 και το 2018.

Οι αναβάτες της Repsol Honda βρέθηκαν στη σκηνή σήμερα το πρωί, στην παρουσίαση της ομάδας για τη σεζόν 2019.Ο Jorge Lorenzo γίνεται ένας ακόμα οδηγός που φορά τα χρώματα της ομάδας, ενώ δίπλα του στεκόταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez. Με την ευκαιρία των 25 ετών συνεργασίας ανάμεσα στη Repsol και τη Honda, στη σκηνή βρέθηκαν και οι Θρύλοι του MotoGP, Mick Doohan και Alex Criville. Σε ό,τι αφορά στα χρώματα, όσοι περίμεναν κάτι διαφορετικό – δεδομένης της επετείου – απογοητεύτηκαν, μιας και είναι λίγο-πολύ τα ίδια. Όσο για τους αναβάτες, ο Lorenzo ήταν με τραυματισμένο το αριστερό του χέρι, ενώ και ο Marc Marquez είναι σε φάση ανάρρωσης μετά το χειρουργείο στον ώμο του τον Δεκέμβριο. Πάντως ο τελευταίος θα δώσει κανονικά το "παρών" στο επίσημο τεστ της Sepang στις 06-08 Φεβρουαρίου, κάτι που δεν ισχύει για τον Jorge Lorenzo.

Το τελικό ημερολόγιο του MOTOGP

Το γνωρίζαμε, απλώς τώρα επισημοποιήθηκε: οι Αγώνες για το 2019 και η σειρά των GP θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που ξέραμε από τις αρχές Σεπτέμβρη. Χθες, η FIM ανακοίνωσε το τελικό Ημερολόγιο για φέτος, με τον πρώτο Αγώνα να διεξάγεται στις 10 Μαρτίου (απογευματινός) στην πίστα Losail του Qatar. Το Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται, όπως πάντα τα τελευταία (αρκετά) χρόνια, με το Grand Prix της Valencia που φέτος θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου. Επίσημες δοκιμές θα έχουμε μετά τους Αγώνες σε Jerez, Βαρκελώνη και Brno, ενώ μετά τον Αγώνα της Valencia θα έχουμε τα πρώτα τεστ του 2020. Ενδεχομένως, όπως ακούγεται, να έχουμε κι ένα επιπλέον τεστ για φέτος. Το επίσημο website του Πρωταθλήματος, ανακοίνωσε ότι η πίστα της Φινλανδίας (που αναμένεται να είναι ο 20ός Αγώνας το 2020) είναι κατά 80% έτοιμη. Έτσι, αν όλα πάνε καλά, μετά το GP του Silverstone δεν αποκλείεται οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας να πάνε να κάνουν δοκιμές εκεί. Θα είναι ένα σημαντικό τεστ τόσο για τους ίδιους, όσο και για την Michelin για την πολύτιμη πληροφόρηση που θα λάβει. Δείτε το οριστικό Ημερολόγιο του 2019:

10 March Qatar* Losail International Circuit

31 March Republica Argentina Termas de Río Hondo

14 April Americas Circuit of the Americas

05 May Spain Circuito de Jerez

19 May France Le Mans

02 June Italy Autodromo del Mugello

16 June Catalunya Barcelona - Catalunya

30 June Netherlands TT Circuit Assen

07 July Germany Sachsenring

04 August Czech Republic Automotodrom Brno

11 August Austria Red Bull Ring – Spielberg

25 August Great Britain Silverstone Circuit

15 September San Marino e della Riviera di Rimini Misano World Circuit Marco Simoncelli

22 September Aragon MotorLand Aragon

06 October Thailand Chang International Circuit

20 October Japan Twin Ring Motegi

27 October Australia Phillip Island

03 November Malaysia Sepang International Circuit

17 November Comunitat Valenciana Circuit Ricardo Tormo

Στο Μόντε Κάρλο η αυλαία του WRC

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2019 ξεκίνησε, με τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές να ανοίγουν την αυλαία το βράδυ της Πέμπτης. Στο φινάλε τους, ήταν ο Ott Tanak αυτός που βρισκόταν στην κορυφή των χρόνων.

Ο οδηγός της Toyota ήταν ταχύτερος στην πρώτη ειδική διαδρομή και διατήρησε τα ηνία στη γενική κατάταξη μετά τη δεύτερη, κλείνοντας την ημέρα 9.1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier. Ο Ogier που επέστρεψε φέτος στη Citroen, ήταν και στις δύο ειδικές στο Top3 και είναι 5.2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Thierry Neuville. Ο οδηγός της Hyundai Motorsport πήρε ρίσκο, επέλεξε συνδυασμό ελαστικών με/χωρίς καρφιά και παρότι αυτό του στέρησε χρόνο στην ΕΔ1, τον βοήθησε σημαντικά στην ΕΔ2 στην οποία ήταν 11 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον ανταγωνισμό. Τέταρτος είναι ο Esapekka Lappi, που τρέχει επίσης με νέο «όπλο» αφού μεταπήδησε στην ομάδα της Citroen, αφήνοντας οριακά πίσω του τον πρώην teammate του Jari-Matti Latvala. Το πρώτο Fiesta είναι αυτό του έκτου Elfyn Evans, με έβδομο τον Kris Meeke. O Βόρειο-Ιρλανδός που κάνει μία νέα αρχή με την Toyota, ήταν ταχύτερος όλων στο shakedown και θα έκλεινε την ημέρα πίσω από τον Tanak αν δεν είχε κλαταρισμένο ελαστικό εμπρός αριστερά, μόλις 9 χιλιόμετρα πριν το τέλος της ΕΔ. Ατυχία που του στέρησε 45 περίπου δευτερόλεπτα. Και η μάχη συνεχίζεται έως και σήμερα.

----- Οδηγός -----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass