Auto moto

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 19:30
WRC: Συναρπάζει το Ράλι Σουηδίας WRC: Συναρπάζει το Ράλι Σουηδίας

Για πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του στο WRC, ο Teemu Suninen βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης ενός ράλι του παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Ο Φινλανδός οδηγός της M-Sport έκλεισε πρώτος το σκέλος της Παρασκευής για το Ράλι Σουηδίας, που αποτελεί τον δεύτερο γύρο της φετινής, συναρπαστικής όπως ήδη αποδεικνύεται σεζόν. Ήδη έχουμε δει τέσσερα διαφορετικά ονόματα στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Μετά και την πρωτιά του Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC στην εναρκτήρια υπέρ-ειδική, ο Ott Tanak πήρε κεφάλι από την πρώτη μάχη της ημέρας. Παρότι ο Suninen «προειδοποίησε» σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στην ΕΔ3, ο Εσθονός απάντησε στην επόμενη ειδική αποκτώντας προβάδισμα 5.5 δευτερολέπτων από τον Φινλανδό και τον συμπατριώτη του, τον Jari-Matti Latvala. Όμως παρότι στο πρωινό loop οι οδηγοί συνάντησαν πάγο και χιόνι, στα δεύτερα περάσματα η επιφάνεια είχε μαλακώσει, με χώμα και χαλίκια να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο Tanak έχασε έδαφος παραδίδοντας τα ηνία στον Latvala, την ώρα που η ΕΔ5 πήγαινε στον Elfyn Evans που εκμεταλλεύτηκε τη σειρά εμφάνισής του στον δρόμο. Ακολούθησε άλλη μία πρωτιά από τον Suninen που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή της γενικής όπου και έμεινε μέχρι το τέλος της ημέρας παρότι έφτασε στο φινάλε της ΕΔ8 με τους προβολείς του Fiesta του σπασμένους, να χτυπάνε πάνω στο καπό. «Νιώθω υπέροχα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά, ειδικά αποφεύγοντας τα λάθη», είπε ο 25χρονος. Το ίδιο και ο Tanak που ανέκαμψε και είναι μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Suninen. Για τον Latvala, το 197o ράλι που τον κάνει τον πιο έμπειρο οδηγό στην ιστορία του σπορ, δεν είχε την καλύτερη εξέλιξη καθώς έθαψε το Yaris του κάτω από το χιόνι και έχασε περίπου 25 λεπτά. Εκτός σκέλους τέθηκε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier. Ο νικητής του Ράλι Μόντε Κάρλο έχασε τον έλεγχο του Citroen C3 και βγήκε και αυτός εκτός δρόμου. Τα λάθη δεν απέφυγε ούτε και ο Neuville, που είχε δύο σημαντικά λάθη που πλήγωσαν την αεροδυναμική του i20 WRC και τον περιόρισαν στην έβδομη θέση. Μετά τα παραπάνω, στο Top3 έχει βρεθεί ο teammate του Βέλγου, Andreas Mikkelsen, αν και 15 δευτερόλεπτα μακριά από τον Tanak. Ο Evans κέρδισε έδαφος το απόγευμα, πλέον ο οδηγός της M-Sport είναι τέταρτος. Παρά το λάθος σε ένα σημείο που είχε πολλά χιλιόμετρα, ο Esapekka Lappi ήταν τυχερός και συνεχίζει κανονικά, κλείνοντας την ημέρα μπροστά από τον πολύπειρο Sebastien Loeb που ξεκίνησε διστακτικά την πρώτη του εμφάνιση με το i20 WRC στη Σουηδία. Τέλος, η ημέρα του Marcus Gronholm ολοκληρώθηκε πρόωρα και άδοξα, με τον Φινλανδό να έχει δύο λάθη πριν το καθοριστικό που έστειλε το Yaris του σε έναν όγκο χιονιού. Ο αγώνας συνεχίζεται και σήμερα περιλαμβάνει περάσματα από κλασικές διαδρομές κοντά στο Χάγκφορς, συμπεριλαμβανομένων και δύο περασμάτων από το περίφημο άλμα «Colin’s Crest»! Συνολικά έχουμε δύο πανομοιότυπα loop των τριών ειδικών διαδρομών, πριν την υπέρ-ειδική του Κάρλσταντ αλλά και ένα sprint δίπλα στο σέρβις παρκ του Τόρσμπι. Όλα αυτά σε 126.18 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

 

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF90

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

3AYTH EINAI H NEAΤο όνομά της είναι SF90, όνομα που αποτελεί φόρο τιμής στα 90 χρόνια της ιστορικής ιταλικής ομάδας. Και η ιδιαιτερότητα στην εμφάνισή της, πέραν των αναμενόμενων αλλαγών ώστε το νέο μονοθέσιο να εναρμονιστεί με τους νέους κανονισμούς σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις των αεροτομών και τον σχεδιασμό τους, είναι πως πλέον το παραδοσιακό κόκκινο δεν συνδυάζεται με λευκό αλλά με μαύρο. Πρόκειται για τη νέα μέθοδο προβολής του branding Mission Winnow της νέας τεχνολογικής καινοτομίας της Philip Morris που παραμένει βασικός χορηγός της ιταλικής ομάδας. Ως γνωστόν ο Maurizio Arrivabene αποτελεί παρελθόν και νέος επικεφαλής της Gestione Sportiva είναι ο Mattia Binotto, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρουσίαση: «Δουλέψαμε σκληρά και εντατικά ενόψει της νέας σεζόν. Είμαστε όμως όλοι συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και ανυπομονούμε για το ξεκίνημα της σεζόν». Νέο πρόσωπο φέτος είναι και ο CEO της Ferrari, Luis Camillieri. Ο Sebastian Vettel ξεκινά την πέμπτη του σεζόν στο Μαρανέλο και στοχεύει να φτάσει στην κορυφή με το κόκκινο μονοθέσιο. Στο πλευρό του Vettel φέτος θα είναι ένας νέος teammate. Ο ταλαντούχος Μονεγάσκος Charles Leclerc. Στην εκδήλωση ήταν και όλα τα μέλη της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, με τις κάμερες εύλογα να στρέφονται στο νέο της μέλος, τον γιο του σπουδαίου Michael, τον Mick Schumacher. Οι δοκιμές εξέλιξης αρχίζουν αύριο με το πρώτο τετραήμερο τεστ στη Βαρκελώνη ενώ η σεζόν ξεκινά από την Αυστραλία στις 17 Μαρτίου.

------Οδηγός------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass