Τα παράπονά σας στον e-Δήμαρχο

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ «ΝOVOVILLE»

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 22:02

Στη χρήση νέων τεχνολογιών στις διοικητικές του δομές, με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου-δημότη, «Νovoville», προχωρά ο Δήμος Τυρνάβου.

Στόχος της διάδρασης αυτής είναι η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη και επισκέπτη του Δήμου, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αυτών πλευρών που βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών που έχει καταβάλει η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της. Όραμα και στόχος είναι η δημοτική αρχή να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες στον Δήμο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τυρνάβου πρωτοπορεί με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου-δημότη, «Νovoville». Ο δημότης αλλά και ο επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητά του, δηλώνοντας τοποθεσία και τύπο του προβλήματος και επισυνάπτοντας μία φωτογραφία. Στη συνέχεια, μπορεί να στείλει στις υπηρεσίες του Δήμου άμεσα και χωρίς κόστος ή γραφειοκρατικές διαδικασίες όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Οι υπηρεσίες, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των προβλημάτων του Δήμου, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκρισή τους προς τους πολίτες. Κάθε φορά που ένα ζήτημα επιλύεται, ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο. Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με τη διεξαγωγή μικρών δημοσκοπήσεων. Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικύνοντάς την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη. Η εφαρμογή «Νovoville» είναι διαθέσιμη για «κατέβασμα» σε smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android, εντελώς δωρεάν.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης δήλωσε σχετικά με τη χρήση του «Νovoville» από τον Δήμο: «Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί. Οι νέες τεχνολογίες είναι πλέον το όχημά μας για μια νέα αντίληψη διοίκησης των δημοτικών πραγμάτων και εξυπηρέτησης του πολίτη κάνοντας ακόμα ένα βήμα στη συμμετοχική διαχείριση του κοινού μας χώρου, του Δήμου μας. Παράλληλα, έχουμε ανοίξει ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών, οδεύοντας προς το μέλλον μαζί. Είμαι αισιόδοξος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία και θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα του τόπου μας με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του Δήμου μας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass