Automoto

MOTOGP QATAR: Τέλος οι δοκιμές

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2019 15:05

Το τελευταίο τεστ πριν την έναρξη της φετινής σεζόν έλαβε τέλος, με την Yamaha να βλέπει 4 μοτοσικλέτες της να φιγουράρουν στις πρώτες 6 θέσεις. O Maverick Vinales κατέβασε 4 περίπου δέκατα τον χθεσινό χρόνο του Alex Rins, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:54,208.

Οι πρώτοι 12 που είχαν μεταξύ τους διαφορά μικρότερη από 8 δέκατα. Ο Fabio Quartararo κάθε φορά που ανέβαινε στην Μ1 του 2019 (κι όχι του ’18) βελτιωνόταν και στο τέλος απέδειξε πόσο μεγάλο ταλέντο είναι. Ο χρόνος του μόνο τυχαίος δεν ήταν, με τον Γάλλο να σημειώνει κι άλλη πρόοδο στα φρένα – εκεί είναι που «πονάει» περισσότερο – και να σκαρφαλώνει στη 2η θέση! Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Marc Marquez, με διαφορά 4 δεκάτων από τον πρώτο, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αν σκεφτεί κανείς ότι είναι τραυματίας και η Losail δεν ευνοεί ιδιαίτερα την Honda. Αυτό δεν ισχύει για τη Yamaha πάντως, που είναι παραδοσιακά δυνατή στη συγκεκριμένη πίστα. Ο Valentino Rossi ήταν 4ος, βρίσκοντας λύσεις με το set-up της μοτοσικλέτας του. Σημαντική είναι και η παρουσία του Jorge Lorenzo στις πρώτες θέσεις, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα του – επίσης τραυματία – αναβάτη της Honda στο τεστ. Ο Jorge κατάφερε να κατεβάσει το χρόνο του πάνω από 1 δευτερόλεπτο σε σχέση με χτες, κάνοντας κι άλλη πρόοδο με την εργονομία και τη θέση του πάνω στην Honda.Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο τεστ ήρθε και η πρώτη πτώση του Lorenzo με μοτοσικλέτα της Honda, χωρίς – ευτυχώς για τον ίδιο – να χτυπήσει στο τραυματισμένο χέρι του. Η δύναμη της Yamaha φαίνεται και από την 6η θέση του Franco Morbidelli, αν και ο Ιταλός ήταν δύο δέκατα περίπου πιο αργός από τον rookie ομόσταυλό του. Μεγάλη ήταν η διαφορά του Pol Espargaro από τις υπόλοιπες ΚΤΜ, με τον Ισπανό να μπαίνει μέσα στη δεκάδα – 7ος – και μάλιστα με διαφορά μόλις μισού δευτερολέπτου από τον πρώτο! Ακολουθεί η Honda του Takaaki Nakagami, ο μόνος με Honda του ’18, ενώ η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Danilo Petrucci μόλις στην 9η θέση. Ωστόσο τόσο ο Petrux, όσο και ο Dovizioso – που ήταν μόλις 15ος – πιστεύεται ότι (κυρίως ο Dovi που μετρά 4 συνεχόμενα βάθρα στη Losail) δεν θέλησαν να δείξουν όλα τα χαρτιά τους, ενόψει του Αγώνα. Παρά την πτώση του και κάποια τεχνικά προβλήματα, ο Jack Miller βελτίωσε την εικόνα του και μπήκε στη 10άδα, μπροστά από το δίδυμο της Suzuki. Στα μισά της χθεσινής ημέρας, ο Alex Rins με τον Joan Mir έκαναν το 1-2 μπροστά, αλλά στη συνέχεια δεν κυνήγησαν κάτι ακόμα καλύτερο στον ένα γύρο. Πολύ πίσω στη λίστα με τους χρόνους η Aprilia αλλά και ο Cal Crutchlow, ενώ μόλις στην 22η θέση ολοκλήρωσε ο Johann Zarco, 1,5’’ περίπου πιο αργός από τον Pol Espargaro.Το πρωτάθλημα ξεκινά την προσεχή Κυριακή 10 Μαρτίου.

F1: Σφοδρό το ατύχημα του Vettel

Ο LECLERC ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΕΝΩ ΤΑ «ΕΣΠΑΣΕ» Ο GASLY

 

H δεύτερη και τρίτη ημέρα του δεύτερου τεστ εξέλιξης των ομάδων της Formula 1 στην πίστα της Βαρκελώνης σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Sebastian Vettel. Μετά από 40 γύρους και περίπου δύο ώρες δουλειάς στην πίστα του Μονμελό, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε τον έλεγχο της SF90 στη στροφή 3.

O Γερμανός συνέχισε ευθεία σε αυτή τη δεξιά καμπή, με το ιταλικό μονοθέσιο να διασχίζει την αμμοπαγίδα και να καταλήγει στις μπαριέρες, με τις ζημιές που υπέστη ουσιαστικά να τελειώνουν πρόωρα τη δουλειά της Scuderia Ferrari εντός πίστας αφού ίσα που πρόλαβε να κάνει έναν αναγνωριστικό γύρο το απόγευμα ο έτερος οδηγός της, Charles Leclerc. Τι προκάλεσε όμως την έξοδο; Οι Ιταλοί εντόπισαν την πηγή του κακού και η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Μετά τον ενδελεχή έλεγχο που κάναμε, καταλήξαμε πως η έξοδος του Seb προκλήθηκε από πρόβλημα με τη ζάντα. Αυτή είχε υποστεί ζημιά μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα, μετά από επαφή με ξένο σώμα».

Την τρίτη μέρα, ο Charles Leclerc σημείωσε τον καλύτερο χρόνο που έχουμε δει έως τώρα στις δοκιμές, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.16.231. Η επίδοση του οδηγού της Ferrariσημειώθηκε το πρωί, χρησιμοποιώντας τη C5 γόμα, που είναι η πιο μαλακή στη γκάμα της Pirelli. Πάντως ούτε αυτή τη φορά είχαμε ημέρα χωρίς προβλήματα για τη Scuderia, με τον Μονεγάσκο να μένει στην άκρη της πίστας της Βαρκελώνης 20 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας. Πρόλαβε όμως να συμπληρώσει 138 γύρους – μόνο ο George Russel της Williams είχε περισσότερους (140).

Συνολικά τέσσερις οδηγοί κινήθηκαν ταχύτερα από την έως τώρα κορυφαία επίδοση, που ανήκε στον Carlos Sainz από την Τετάρτη. Οι υπόλοιποι ήταν ο Alex Albon σε μία ακόμα καλή ημέρα για τη Scuderia Toro Rosso, ο Lando Norris που επίσης εξασφάλισε νέα χαμόγελα στο στρατόπεδο της McLaren και ο Pierre Gasly.

Ωστόσο για τον οδηγό της Red Bull Racing τα χαμόγελα κόπηκαν νωρίς, όταν έχασε τον έλεγχο της RB15 στη δεξιά στροφή Campsa. O Γάλλος είχε προλάβει να γράψει 65 γύρους και είχε μόλις ξεκινήσει προσομοίωση αγώνα με τα πιο σκληρά, C2 ελαστικά. Ήταν άλλη μία εποικοδομητική μέρα για τη Mercedes που μοίρασε το πρόγραμμά της στους δύο επίσημους οδηγούς της, που μαζί κάλυψαν 181 γύρους. Η μάχη για τα χρονόμετρα και το στήσιμο των μονοθεσίων συνεχίζεται…

---------------Οδηγός---------------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass