Qatar MotoGP: Στη γραμμή εκκίνησης…

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2019 16:01

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του 2019 ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες, με την παρουσία – κάτι που δεν είναι σύνηθες – εφτά οδηγών! Δυνατό το ξεκίνημα των οδηγών της μεγάλης κατηγορίας στο GP του Qatar, με τις ΕΔ να τελειώνουν και τον Valentino Rossi να έχει τον καλύτερο χρόνο!
Ο Marc Marquez, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο: «Από το 2017 κοιτάζω όλους τους αντιπάλους μου με τον ίδιο τρόπο κι αυτό επειδή το 2017 για παράδειγμα, κανείς δεν μιλούσε για τον Dovizioso κι όμως ήταν εκεί». «Φέτος τον χειμώνα είχε ενδιαφέρον που είδαμε την Yamaha να βελτιώνεται, την Ducati το ίδιο όπως και τη Suzuki. Θα δούμε πώς θα ξεκινήσει η σεζόν». «Σίγουρα θα είμαστε όλοι πολύ γρήγοροι, μιας και κάναμε δοκιμές εδώ.

Η χρονιά όμως έχει 19 Αγώνες και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε». Δεν διαφοροποιήθηκε στις δηλώσεις του ο Valentino Rossi, ο οποίος έχει αρκετές επιτυχίες στην πίστα του Qatar. «Δεν ξέρω αν είμαι πιο δυνατός φέτος εδώ, σε σχέση με πέρυσι, όμως αν πρέπει ν’ απαντήσω τώρα, θεωρώ ότι για το βάθρο παίζουν 7-8 αναβάτες». «Θα δούμε... εμείς θα προσπαθήσουμε πάντως. Θα πρέπει να κατανοήσουμε και τις συνθήκες: την πρόσφυση, τον άνεμο κτλ». Ο Vinales δεν είχε λόγο να διαφωνήσει: «Σίγουρα οι αντίπαλοί μας είναι δυνατοί τώρα, όμως μειώνουμε την ψαλίδα λίγο-λίγο».
Φυσικά ο Ισπανός έχει ως στόχο να ξεκινήσει τη χρονιά όπως το 2017, όταν και είχε καταφέρει να κερδίσει το GP της ερήμου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Andrea Dovizioso, ο οποίος υπογράμμισε με τη σειρά του ότι «...όλοι θα είναι δυνατοί εδώ», λόγω του τεστ φυσικά. Ο Alex Rins έδωσε τα εύσημα στη δουλειά της Suzuki κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λέγοντας: «Φέτος τον χειμώνα προσπάθησα να βελτιώσω τη Suzuki λίγο, μιας και το βασικό set-up από πέρυσι ήταν πολύ καλό». «Καταφέραμε όμως να βελτιωθούμε λίγο στα φρένα και λίγο στην τελική, πράγμα που δείχνει τη σκληρή δουλειά που έκαναν στη Suzuki τον χειμώνα». Για το μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου ήταν ο Marc Marquez αυτός που κρατούσε την πρώτη θέση, όμως εν τέλει υποχώρησε στην τρίτη. Δεν τον πέρασε μόνο ο Rossi, αλλά και ο Jorge Lorenzo που έδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Qatar του ταιριάζει. Είναι άλλωστε ο πολυνίκης της πίστας! Η καλύτερη Ducati ήταν του Andrea Dovizioso στην 4η θέση αλλά με πολύ μικρή διαφορά από την κορυφή, κάτω από δύο δέκατα! Τόση περίπου είναι και η διαφορά του Danilo Petrucci από τον Rossi, με τον Petrux να κάνει τον 5ο καλύτερο χρόνο.
Οι 11 πρώτοι είχαν διαφορά κάτω από μισό δευτερόλεπτο μεταξύ τους, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες έκαναν δοκιμές στην πίστα. Στο τεστ ήταν ο Vinales πρώτος, με τον Ισπανό να είναι στην 6η θέση σήμερα το απόγευμα, μόλις 12χιλ μπροστά από τον Morbidelli. Την 8η θέση πήρε ο Jack Miller, με την καλύτερη Suzuki να είναι αυτή του Alex Rins στην 9η και με διαφορά μόλις 0,361’’ από την κορυφή. Η καλύτερη KTM ήταν του Pol Espargaro στην 12η θέση, ο οποίος κράτησε για 0,158’’ πίσω του τον αδερφό του, Aleix, και την Aprilia. Ενδιαφέρον και το γεγονός ότι ο Miguel Oliveira, νεοφερμένος στην κατηγορία με την KTM, κέρδισε τον εργοστασιακό Johann Zarco! Όλοι τους είναι πανέτοιμοι για την έναρξη της νέας σεζόν, ο καθένας με τους δικούς του στόχους και φιλοδοξίες.
Από τη συνέντευξη Τύπου, ένα ήταν το βασικό συμπέρασμα: ότι φέτος το επίπεδο του ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα είναι ακόμα πιο ψηλό.
Σήμερα στις 19.00 η έναρξη, αν και είμαστε σε αναμονή της επιτροπής ασφαλείας για τυχόν αλλαγή της ώρας για λόγους ασφαλείας αφού εκείνη την ώρα θα υπάρχει υγρασία στην πίστα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass