H «1η αεριωθούμενη ιπτάμενη μοτοσικλέτα»

ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Η JETPACK AVIATION

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2019 16:43

Την έναρξη προπαραγγελιών για το Speeder, την «πρώτη αεριωθούμενη ιπτάμενη μοτοσικλέτα στον κόσμο», ανακοίνωσε η Jetpack Aviation.
Σύμφωνα με το New Atlas, το εν λόγω όχημα, το οποίο μπορεί να σταθεροποιείται μόνο του και είναι ικανό να πιάνει ταχύτητα 240 χλμ/ώρα και να πετά σε μέγιστο ύψος 15.000 ποδών (περίπου 4.500 μέτρων), βασίζεται στην τεχνολογία τουρμπινών που έχει αναπτύξει η JPA στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τα jetpacks της σειράς JB.

Χρησιμοποιεί τέσσερις κινητήρες turbojet, ικανούς να σηκώσουν το σασί των 105 κιλών και έναν πιλότο μέχρι 109 κιλών. Ένα σύστημα ελέγχου fly-by-wire επιτρέπει σταθεροποίηση του Speeder στον αέρα, όπως ένα drone τύπου quadcopter. Το όχημα λειτουργεί με κηροζίνη, JetA ή ντίζελ, και μπορεί να παραμείνει 10 με 22 λεπτά στον αέρα. Όσον αφορά στον έλεγχό του, γίνεται μέσω χειριστηρίων και μιας οθόνης αφής 12 ιντσών, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ασυρμάτου.
Η JPA σκοπεύει να κατασκευάσει διαφορετικές εκδόσεις, που θα εμπίπτουν σε άλλες κατηγορίες βάσει των κανόνων της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ (FAA). Και, μάλιστα, σε κάποιες δεν θα απαιτείται καν άδεια (η έκδοση της πειραματικής κατηγορίας απαιτεί πλήρη άδεια πιλότου, ωστόσο η JPA επιδιώκει αυτό να αλλάξει, και να χρειάζεται ερασιτεχνική άδεια).
Το όχημα διαθέτει συστήματα ασφαλείας και μπορεί να αυτοσταθεροποιείται εάν ένας από τους κινητήρες παύσει να λειτουργεί. Είναι μάλλον θορυβώδες, στα 120 ντεσιμπέλ, και η τιμή του ανέρχεται στα 380.000 δολάρια. Προς το παρόν η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει 20, και είναι δυνατή η κράτηση ενός εξ αυτών, για «μόλις» 10.000 δολάρια. Μετά, η παραγωγή θα γίνεται για κυβερνητική και στρατιωτική χρήση: Η στρατιωτική έκδοση θα είναι κάπως διαφορετική, με μια επιπλέον τουρμπίνα και τη δυνατότητα τηλεχειρισμού ως drone.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass