Η νέα μοδάτη γειτονιά στη Ν. Υόρκη

HUDSON YARDS: ΣΑΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΓΛΥΠΤΟ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 15:14

Σαν έργο: Το Μεγάλο Μήλο απέκτησε καινούργια γειτονιά. Η Hudson Yards υποδέχθηκε τους Νεοϋορκέζους και τους επισκέπτες στην πόλη για πρώτη φορά.
Περιτριγυρισμένη από απαστράπτοντες ουρανοξύστες κατοικιών και γραφείων, η γειτονιά εισάγει 56,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα δημόσιου χώρου, περιλαμβανομένων μιας πλατείας με κήπους και αλσύλλια, ενάμιση χιλιομέτρου εμπειρίας αγορών και φαγητού και του «Vessel», ενός γλυπτού στο οποίο μπορεί να ανεβεί ο επισκέπτης.


Στις 15 Μαρτίου, οι επισκέπτες -χωρίς εισιτήριο την πρώτη μέρα- ανέβηκαν στο γιγαντιαίο κυψελοειδές γλυπτό, το οποίο σχεδίασε ο Βρετανός σχεδιαστής Thomas Heatherwick. Είναι ένα πλέγμα 154 διασυνδεόμενων κλιμάκων και 80 «πλατύσκαλων» που παραπέμπει στα έργα του Έσερ. Ο επισκέπτης οφείλει να είναι προετοιμασμένος για ανάβαση ενάμιση χιλιομέτρου συνολικά, αλλά ανταμείβεται με καινούργιες οπτικές της καινούργιας γειτονιάς.
«Ποτέ, στο παρελθόν, δεν είχαμε σχεδιάσει κάτι τέτοιο και, πιθανότατα, δεν πρόκειται να ξανασχεδιάσουμε κάτι παρόμοιο» είπε ο Stuart Wood του Heatherwick Studio.
«Δεν είναι κτίριο, δεν είναι γλυπτό, δεν είναι έργο τέχνης, κι όμως έχει την κλίμακα και τη σχέση με όλες αυτές τις τυπολογίες... Κατά έναν τρόπο, το σκεφτόμαστε ως ένα έπιπλο. Πολύ φυσικά, η συνεχιζόμενη χρήση του θα εξελιχθεί» εξήγησε.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Hudson Yards είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων από ιδιώτη στην ιστορία των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη ανάπτυξη ακινήτων στη Νέα Υόρκη μετά το Rockefeller Center.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass