Η φωτιά ακύρωσε το πρωτάθλημα της MotoE

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 17:16

Μετά την πυρκαγιά στις δοκιμές της Jerez, ο πρώτος Γύρος (στην ίδια πίστα) του νέου ηλεκτρικού Πρωταθλήματος της MotoE ακυρώθηκε και επίσημα από τη διοργάνωση. Οι αναβάτες της κατηγορίας βρίσκονταν στη συγκεκριμένη πίστα, για να κάνουν δοκιμές ενόψει της έναρξης της σεζόν.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο κοινόχρηστο κτίριο-γκαράζ που φυλάσσονται οι ηλεκτρικές Energica Ego μοτοσικλέτες. Χωρίς να υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες, ακούγεται ότι λόγω της φωτιάς καταστράφηκαν και οι 18 μοτοσικλέτες του Πρωταθλήματος. Πέρα από τις Energica Ego και οι ίδιες οι ομάδες έχασαν πολύτιμα (και πολλά) υλικά που είχαν φέρει στην πίστα για τις δοκιμές και τα οποία είναι απαραίτητα για το Πρωτάθλημα.


Λόγω της έκτασης της φωτιάς, είναι χαρακτηριστικές άλλωστε οι πρώτες φωτογραφίες που έχουμε, καταστράφηκαν εργαλεία, υπολογιστές, διάφορα kits κτλ. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι κανείς άνθρωπος δεν κινδύνευσε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μετά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, θεωρείται πολύ δύσκολο για την Energica να ετοιμάσει 18 αγωνιστικού τύπου μοτοσικλέτες για την έναρξη της σεζόν σε ενάμιση μήνα. Μετά απ’ όλα αυτά, οι χρόνοι περνούν σε δεύτερη μοίρα. Την πρώτη (και τελευταία) ημέρα των δοκιμών, ο Eric Granado της Avintia ήταν στην 1η θέση.
Λίγο αργότερα, ακυρώθηκε και ο δεύτερος Γύρος που θα γινόταν κανονικά στην πίστα του Le Mans στην Γαλλία. Γίνεται φανερό ότι η πυρκαγιά, που κατέστρεψε και τις 18 μοτοσικλέτες του Πρωταθλήματος αλλά και πολλά άλλα υλικά, θα φέρει πολύ πίσω την έναρξη της σεζόν. Οι δύο μήνες δεν αρκούν για να επιστρέψει στην κανονικότητα το Πρωτάθλημα κι έτσι τώρα εξετάζεται η πιθανότητα να ξεκινήσει τον Ιούνιο. Ακόμα κι αυτό, όμως, δεν είναι βέβαιο. Από την άλλη, η Dorna έχει επιβεβαιώσει επανειλημμένως τη θέλησή της να ξεκινήσει φέτος η MotoE.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass