Ferrari team orders: Δίκαιο ή όχι;

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 16:17

Σε πολλούς ξένισε η απόφαση να επιβάλλει team orders καθορίζοντας τη σειρά τερματισμού των οδηγών της στο Grand Prix Αυστραλίας. Κι αυτό, διότι η μάχη στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, ήταν η πρώτη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να υποδηλώνει λίγο πολύ πως έχουν οι ισορροπίες στο Μαρανέλο ανάμεσα σε Sebastian Vettel και Charles Leclerc. Μιλώντας μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στην πρεμιέρα, ο επικεφαλής πια της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση.


«Από την Παρασκευή ακόμα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά σε αυτήν την πίστα. Παρότι δουλέψαμε πολύ στον τομέα του set-up, δεν βρήκαμε την κατάλληλη ισορροπία στο μονοθέσιο. Ακόμα και η εμφάνισή μας στις κατατακτήριες δοκιμές έδειχνε πως δυσκολευόμασταν να προσαρμοστούμε στο Άλμπερτ Παρκ. Μετά, κατά τη διάρκεια του πρώτου stint, προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό των πρωτοπόρων. Ο Charles έκανε ένα μικρό λάθος που τον έριξε πιο πίσω. Μετά το pit stop, το μονοθέσιο του Seb δεν βρήκε ποτέ πρόσφυση με τα ελαστικά μέσης γόμας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτεθεί στους προπορευόμενους. Απ’ όταν ήταν σαφές πως δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τη θέση του έναντι του Verstappen, αποφασίσαμε πως στόχος θα ήταν να διαχειριστεί τα ελαστικά του μέχρι τον τερματισμό. Κι όταν ο Charles τον έφτασε, φάνταζε πιο συνετό να μη ρισκάρουμε», είπε ο Binotto.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass