Formula E: 6ος διαφορετικός νικητής σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2019 17:41

Το συγκλονιστικό σερί για τη Formula E και τη σεζόν 2018-2019 συνεχίζεται αφού ο έκτος αγώνας είχε και έκτο διαφορετικό νικητή (!) με τις ισορροπίες στη βαθμολογία να αλλάζουν ξανά! Αυτή τη φορά ήταν ο κάτοχος του τίτλου, Jean-Eric Vergne που πανηγύρισε. Μετά από τρεις αγώνες χωρίς πόντο στο ενεργητικό του, ο Γάλλος βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Κι όμως, κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία, στον εντός έδρας αγώνα για την DS TECHEETAH που έλαβε χώρα στους δρόμους της Sanya στην Κίνα. Μάλιστα με αυτή τη νίκη, ο πρώην πιλότος της Formula 1, σκαρφάλωσε και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μόλις οκτώ πόντους πίσω από τον Antonio Felix da Costa που είναι πλέον ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Vergne βρισκόταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, πλάι στον Oliver Rowland της Nissan e.dams που είχε κατακτήσει την pole position. Οι δυο τους κράτησαν θέσεις όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα αλλά πλησιάζοντας στα μισά του αγώνα, ο Vergne επιτέθηκε. H προσπέραση που έκρινε τον αγώνα ήρθε στη στροφή 11 και αποδείχθηκε αρκετή καθώς στη συνέχεια ο Γάλλος έπαιξε επιτυχώς άμυνα. Έτσι πήρε τη νίκη αλλά παράλληλα σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο, πράγμα που του έδωσε έναν επιπλέον πόντο. Ο Rowland έχασε την ευκαιρία για την πρώτη του νίκη στον θεσμό, χάρισε όμως το πρώτο βάθρο στην ομάδα του. Εκεί βρέθηκε ο Da Costa με τους βαθμούς της τρίτης θέσης να τον επαναφέρουν στην κορυφή της βαθμολογίας, επιτρέποντας παράλληλα στην BMW i Andretti Motorsport να κάνει το ίδιο στους κατασκευαστές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass