MOTOGP: Σήμερα η μεγάλη μάχη

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2019 16:42

Αλλαγή σκηνικού για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας, το οποίο συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στην Termas de Rio Hondo της Αργεντινής. Από την έρημο του Qatar, ο δεύτερος γύρος της σεζόν μάς ταξιδεύει στη Ν. Αμερική και στην Αργεντινή, εκεί όπου ο Marc Marquez έχει δυνατή παράδοση. Από το 2014 μέχρι και το 2017, ο Ισπανός έπαιρνε την pole position στην πίστα της Αργεντινής, ενώ δύο φορές – το 2014 και το 2016 – ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το 2015 είχε την επαφή με τον Valentino Rossi, ενώ το 2017 τόσο ο Marc όσο και ο ομόσταυλός του, ο Dani Pedrosa, είχαν μια πτώση στον αγώνα. Πέρυσι, στην ίδια πίστα, ο Marquez είχε κάνει το λάθος στο σχηματισμό εκκίνησης, ένα λάθος που οδήγησε σε απερίσκεπτες ενέργειες τον Ισπανό και τρεις ποινές στο σύνολο. Ήταν τότε που και πάλι είχε μια επαφή με τον Valentino Rossi, με τον Ιταλό αυτή τη φορά να πέφτει. Όμως αυτό που έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι ο Marquez έχει δυνατό ρυθμό στη συγκεκριμένη πίστα. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι αρκετό για τη νίκη. Είναι και αρκετοί άλλοι που θα διεκδικήσουν με πείσμα τους 25 βαθμούς, όπως για παράδειγμα ο Cal Crutchlow. Ο Βρετανός είχε ήδη δύο βάθρα στο ενεργητικό του, προτού καταφέρει να πάρει τη νίκη στον περσινό, χαοτικό όπως εξελίχθηκε, αγώνα. Καλή παράδοση στην Αργεντινή έχει και ο Jorge Lorenzo, ο οποίος όμως ακόμα δεν είναι 100% καλά από τις πτώσεις και τους τραυματισμούς που έχει υποστεί. Βλέψεις για ένα καλό αποτέλεσμα έχουν και στη Yamaha, με τον Valentino Rossi να κατακτά τη νίκη στην πίστα το 2015, στον αξέχαστο αυτό αγώνα. Αλλά και ο Maverick Vinales δεν ξεχνά τη νίκη του το 2017, όταν ξεκινούσε την πρώτη του σεζόν στη Yamaha κάνοντας το 2 στα 2.Φέτος η Yamaha έχει 4 Μ1 του 2019 στο Πρωτάθλημα – μαζί με αυτές των Morbidelli/Quartararo– κι ελπίζει ότι όσο περνά ο καιρός θα μειώνονται και τα προβλήματα με τη μοτοσικλέτα τους. O Dovi ξεκίνησε με το δεξί και τη φετινή σεζόν, όπως πέρυσι, αλλά δεν θέλει να συνεχίσει τη χρονιά όπως το 2018, καθώς είχε δυσκολευτεί στους επόμενους αγώνες. Φυσικά ο Danilo Petrucci θα θέλει να αφήσει γρήγορα πίσω του το Qatar, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους άτυχους στη Losail, Jack Miller (του έσπασε η σέλα) και Pecco Bagnaia (έσπασε το δεξί φτερό του).Ένας από τους αναβάτες που μπορεί ν’ αποδειχθεί μεγάλη απειλή για όλους, είναι ο Alex Rins πάνω στη Suzuki του. Γι’ αυτό άλλωστε, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα στην Αργεντινή, δεν διστάζει να τονίσει στο επίσημο website του πρωταθλήματος, ότι είναι έτοιμος να παλέψει για τον τίτλο! Ο Aleix Espargaro θέλει το κάτι παραπάνω στην Αργεντινή, πάνω στην ανανεωμένη Aprilia του και το ίδιο ισχύει για τον Andrea Iannone, που απογοήτευσε στο Qatar. Στην ΚΤΜ ο Johann Zarco θα συνεχίσει τη δουλειά του, προσπαθώντας να βρει σύντομα τον καλό του εαυτό, την ώρα που ο Pol Espargaro προέρχεται από ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα στο Qatar. Σ’ αυτό το επίπεδο βέβαια, κανείς δεν ικανοποιείται εύκολα, με τον Polycio να ζητά και να επιδιώκει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα από τη 11η θέση που πήρε πέρυσι στην Αργεντινή. Σήμερα στις 9 η μεγάλη μάχη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass