AutoMoto

Δημοσίευση: 07 Απρ 2019 11:00
Εκπληκτική η πορεία του Αlvaro Bautista Εκπληκτική η πορεία του Αlvaro Bautista

Οι άνθρωποι του paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των SBK, δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα από την εκπληκτική πορεία του Alvaro Bautista.

Παρά το 6-0 του Ισπανού και την απόλυτη κυριαρχία του σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη, οι περισσότεροι περιμένουν να δουν τι θα γίνει στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Γύρους. Και η ώρα έφτασε. Αυτό το Σ/Κ, το Πρωτάθλημα ξεκινά τη σειρά των Αγώνων του στην Ευρώπη κι εμείς περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του Jonathan Rea. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει ν’ αντισταθεί στον σαρωτικό Alvaro Bautista και την Panigale V4 R που παίρνει τις νίκες με χαρακτηριστικά μεγάλες διαφορές.

Όμως μπορούν ν’ αλλάξουν τα δεδομένα υπέρ του Rea στην Aragon; Κατ’ αρχάς ο καιρός φαίνεται ότι θα παίξει τον ρόλο του, καθώς δείχνει όλο και πιο πιθανό ότι θα βρέχει το τριήμερο στην Ισπανία. Η πιο σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη, όμως, είναι οι δύο μεγάλες ευθείες της πίστας. Τι σημαίνει αυτό;

Ο Marco Melandri απαντά στην ερώτηση αυτή: «Πώς θα πάνε τα πράγματα στην Aragon; Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι από τώρα προδιαγεγραμμένο». Στις ευθείες η Ducati δεν έχει αντίπαλο και όλοι οι υπόλοιποι θ’ αποτελέσουν εύκολη λεία στα χέρια του Bautista. Πάμε, λοιπόν, για άλλο ένα 1-2 Bautista-Rea; Όχι, αν περνάει από τα χέρια της Yamaha και του Alex Lowes.

Ο Βρετανός ήταν δυνατός στα χειμερινά τεστ, όμως δεν ξεκίνησε όσο καλά θα ήθελε τη φετινή σεζόν. Στην Ταϊλάνδη πάντως πήρε δύο βάθρα και τώρα ζητά το κάτι παραπάνω. Από την άλλη, στην Yamaha περιμένουν να δουν και την αντίδραση του Michael Van der Mark στις «χαμηλές πτήσεις» του Ολλανδού στο Πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής. Κάτι αντίστοιχο περιμένουν και οι άνθρωποι της Ducati από τον Chaz Davies, ο οποίος μέρα με την ημέρα ξεπερνά τον τραυματισμό στη μέση του που τον ταλαιπωρεί εδώ και μήνες. Το μυαλό των ανθρώπων στην Honda και στην BMW είναι στον κινητήρα των μοτοσικλετών τους, καθώς και οι δύο ομάδες περιμένουν αναβαθμίσεις.

Η σημαντικότερη είναι αυτή της BMW, όπου στην Imola θ’ αφήσει τον stock κινητήρα και θα περάσει στον αγωνιστικό. Όπως έχει τονίσει ο Tom Sykes, η νέα BMW είναι πολύ καλή μέσα στις στροφές αλλά χάνει πάρα πολύ στην ευθεία. Ένα πρόβλημα το οποίο θα μετριαστεί με τον νέο κινητήρα. Στο HRC περιμένουν το Γύρο στο Assen, όπου – όπως περιμένουμε – η νέα Fireblade θα έχει ελαφρώς αναβαθμισμένο κινητήρα με λίγες παραπάνω στροφές. Γράφοντας για στροφές, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την απειλή που υπάρχει να μειωθούν οι στροφές στον κινητήρα της Ducati. Ο Bautista έχει δηλώσει δημοσίως ότι κάτι τέτοιο δεν τον ενοχλεί και πλέον περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις της FIM σ’ αυτό το μέτωπο.

Οι ώρες των Αγώνων, σήμερα είναι: στις 12:00 ο Superpole Race και στις 15:00 ο δεύτερος.

 

 

Συμβουλή Alonso στον Schumacher

2SYMBOYLH ALONSO STON SCHUMACHER

Αυτές τις ημέρες η προσοχή πολλών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει στραφεί στον Mick Schumacher, τον γιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Michael. Έκανε ντεμπούτο στη Formula 2 ενώ συμμετείχε και στις δοκιμές εξέλιξης που έλαβαν χώρα μετά το Grand Prix του Μπαχρέιν, οδηγώντας τη μία ημέρα για τη Scuderia Ferrari και την άλλη για την Alfa Romeo Sauber.

Πολλοί έχουν ήδη πάρει θέση για τον 20χρονο Γερμανό, ανάμεσά τους και ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής -και μεγάλος αντίπαλος του μπαμπά Schumacher τη διετία 2005-2006- Fernando Alonso. Ποια ήταν όμως η συμβουλή του Ισπανού; «Είναι πάντα καλύτερο να φτάνεις στη Formula 1 όσο νωρίτερα γίνεται. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα περάσει το τρένο. Φέτος είναι στη Formula 2, υποθέτω είναι πλήρως συγκεντρωμένος σε αυτή και θέλει να έχει μία καλή σεζόν. Αν όμως τα πάει καλά και μία ομάδα της Formula 1 πιστέψει στο ταλέντο του, θα πρέπει να μη χάσει αυτό το τρένο», είπε ο Alonso στο Sky Sports News.

 

 

WRC Κορσικής και Neuville!

3WRC KORSIKHS KAI NEUVILLE

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο Γύρος Κορσικής που αποτέλεσε τον τέταρτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, επιφύλασσε δράμα και ανατροπές! Και τελικά, αυτοί που πανηγύρισαν ήταν ο Thierry Neuville και η Hyundai!

Όμως τα πράγματα δεν είχαν ξεκινήσει καλά για τον Βέλγο. Παρότι παρατάχθηκε στην εκκίνηση της πρώτης εκ των μόλις δύο ειδικών της ημέρας με προβάδισμα 4.5 δευτερόλεπτων, ο Elfyn Evans έκανε εντυπωσιακό χρόνο και κατάφερε να κινηθεί κατά 16 δευτερόλεπτα ταχύτερα!

Ολοκληρώνοντας την Power Stage ο Neuville ξεκίνησε προς την τελετή απονομής νομίζοντας πως θα είναι δεύτερος αλλά την ίδια ώρα, ο Evans είχε κλαταρισμένο ελαστικό στο Ford Fiesta WRC της M-Sport. Έτσι έχασε 90 δευτερόλεπτα και έπεσε τρίτος στην κατάταξη! Έτσι ο Neuville πανηγύρισε τη νίκη που τον έφερε και στην κορυφή της βαθμολογίας με 82 πόντους στο ενεργητικό του. Πίσω του βρέθηκε ο Sebastien Ogier που πήρε ίσως το καλύτερο δυνατό σε ένα ράλι που δεν κυλούσε καλά για εκείνον και έφυγε από την Κορσική όντας δεύτερος στη βαθμολογία, μόλις δύο πόντους πίσω από τον Neuville. Όσο για τον Evans, ήταν απαρηγόρητος: «Είναι δύσκολο να αποδεχθείς μία τέτοια εξέλιξη αλλά αυτή είναι η φύση του σπορ».

Τέταρτος τερμάτισε ο Dani Sordo με ένα ακόμα Hyundai i20, παρά τα προβλήματα με τα φρένα που τον ταλαιπώρησαν. Ο Ισπανός ήταν μόλις 6.2 δευτερόλεπτα μπροστά από το Ford Fiesta του Teemu Suninen. Όσο για τον Ott Tanak, ήταν έκτος αφού το κλαταρισμένο ελαστικό του Toyota Yaris το Σάββατο, του στέρησε κάθε ελπίδα για κάτι καλό. Ο πέμπτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος διεξάγεται στην Αργεντινή, στις 25-28 Απριλίου.

 

-----------Οδηγός-----------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass