Auto moto

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 16:00
F1 και τώρα GP Κίνας F1 και τώρα GP Κίνας

Επιστροφή στη δράση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, με τη Σαγκάη να αποτελεί τον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά παράλληλα και το 1000ο της Grand Prix στην ιστορία του σπορ!

Ο Valtteri Bottas πανηγύρισε την pole position για τον χιλιοστό αγώνα στην ιστορία της Formula 1, που διεξάγεται στην Κίνα! Εκεί, στην κορυφή οι Mercedes είχαν το πάνω χέρι, με τον Valtteri Bottas αλάνθαστο αλλά τον Lewis Hamilton να κάνει ξανά λάθη στο γύρο του. Ο Sebastian Vettel ήταν αρκετά πίσω, στα οκτώ δέκατα, όμως ο Charles Leclerc ήταν ακόμα πιο μακριά. Καθώς κρίθηκε πως ο χρόνος του δεν ήταν αρκετός για να του εξασφαλίσει την πρόκριση στο Q2, ο Μονεγάσκος ξαναβγήκε στην πίστα. Σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο αλλά «θυσίασε» ένα φρέσκο σετ ελαστικών μαλακής γόμας. To Q2 ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμο καθώς ως γνωστόν, οι οδηγοί εκκινούν τον αγώνα με το σετ ελαστικών που σημειώνουν τον καλύτερο χρόνο σε αυτή την περίοδο. Οι δύο Mercedes, οι δύο Ferrari και η Red Bull Racing του Max Verstappen έβαλαν τη μέση γόμα και οι υπόλοιπη τη μαλακή.

Ξανά ο Hamilton δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του teammate του. Έχασε οκτώ δέκατα, τα έξι στον δεύτερο τομέα της πίστας και είδε τόσο τις Ferrari όσο και τον Verstappen να τον «προσπερνούν». Στις τελευταίες προσπάθειες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πάτησε τέρμα το γκάζι και με χρόνο 1.31.637 πέρασε στην κορυφή. Την ίδια ώρα, οι άμεσοι ανταγωνιστές του δεν βελτίωναν τον χρόνο τους, έτσι θα έχουμε διαφορετική στρατηγική σε ότι έχει να κάνει με τα ελαστικά στον αγώνα. Στην πρώτη ζαριά οι Mercedes ήταν σε δικό του ρυθμό και ο Bottas επικράτησε του Hamilton για μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Την ίδια ώρα, οι «κόκκινοι» και ο «Mad Max» ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω. Στην τελευταία προσπάθεια, ήταν πάλι ο Hamilton αυτός που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Όμως δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του, αντίθετα ο Bottas ήταν ακόμα ταχύτερος και τελικά πανηγύρισε την έβδομη pole του, με διαφορά 23 χιλιοστών του δευτερολέπτου! Οι Ferrari ήταν τρία δέκατα μακριά και θα βρίσκονται στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τις δύο Red Bull στην τρίτη, αν και σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά δεν ήταν απειροελάχιστη αλλά στα οκτώ δέκατα! Σήμερα η μεγάλη μάχη.

 

 

Από το Τέξας ο 3ος γύρος του MOTOGP

APO TO TEJAS O 3OS GYROS

Ο 3ος γύρος της φετινής σεζόν θα γίνει στην πίστα του Τέξας, στις Η.Π.Α. αυτό το Σ/Κ. Ο Marquez, που εδώ είχε πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία το 2013 και από τότε δεν έχει χάσει ποτέ, είπε: «Ναι, σίγουρα το Austin είναι μια πολύ καλή πίστα για μένα και είναι αλήθεια ότι φέτος φτάνουμε εδώ σε καλή φόρμα, έχουμε καλή βάση. Αισθάνομαι άνετα και θα προσπαθήσω να δουλέψω καλά από τις ΕΔ1. Είναι αλήθεια ότι είναι αδύνατο εδώ να κάνεις τον τέλειο γύρο. Αδύνατο γιατί είναι μεγάλος ο γύρος, έχει πολλές στροφές, πολλά δυνατά σημεία φρεναρίσματος και είναι εύκολο να κάνεις ένα λάθος. Έχει και πολλά σαμαράκια. Είναι μια πίστα που μερικές φορές πρέπει να αλλάζεις τις γραμμές σου σε κάθε γύρο».

Ρωτήθηκε και για τη χειραψία με τον Rossi στην Αργεντινή. «Ήταν η στιγμή. Όπως όταν φιλάς μια κοπέλα την κατάλληλη στιγμή! (γέλια από την αίθουσα και από τον Ρόσσι). Δεν είχα ποτέ πρόβλημα, οπότε δεν είναι πρόβλημα να έχουμε μια σχέση σεβασμού». Ο Rossi συμφώνησε και είπε: «Ήταν σωστό, τον συγχάρηκα γιατί είχε κάνει έναν πολύ γρήγορο αγώνα, έτσι νομίζω ότι ήταν νορμάλ». Ο Ιταλός αναφέρθηκε και στην πίστα: «Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα σιρκουί, δύσκολο, τεχνικό, με ανηφόρες και κατηφόρες, 20 στροφές. Την πρώτη χρονιά ήμουν πολύ αργός, ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβω την πίστα. Το 2014 είχα πρόβλημα με το λάστιχο, μετά πήρα κάποια βάθρα, το 2017 ήμουν 2ος. Περίεργη πίστα, υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία μπορεί να χάσεις πολύ χρόνο, αλλά η μοτοσικλέτα μας δεν είναι τόσο κακή, θα προσπαθήσουμε να πάμε δυνατά.»

Ο Dovizioso από τη μεριά του είπε: «Σίγουρα ο Marc έδειξε στο παρελθόν ότι είναι ο βασιλιάς αυτής της πίστας, έτσι θα είναι πολύ δύσκολο για όλους να δώσουν τη μάχη με αυτόν. Αλλά όπως και να ‘χει πρέπει να πάρουμε τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς και είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό και όλα μπορεί να συμβούν. Είμαι ήρεμος, η βάση μας είναι καλή και περιμένω να είμαι πιο ανταγωνιστικός από ότι πέρυσι. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι παντού». Οι Dovizioso, Rins και Rossi ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι ο Marquez είναι ανίκητος και όλοι απάντησαν ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά τίποτε δεν είναι αδύνατο. «Δεν ξεκινάς από το σπίτι σου λέγοντας ότι είναι αδύνατο να τον νικήσεις. Πάντα προσπαθείς να βελτιωθείς», είπε ο Rossi. Ο Rins από την πλευρά της Suzuki δήλωσε: Είδαμε στο Qatar και επίσης στην Αργεντινή ότι ανακάμψαμε με πολλές θέσεις, έχουμε καλή ταχύτητα στις δοκιμές και καλή ταχύτητα στον Αγώνα, πρέπει να βελτιωθούμε στις Κατατακτήριες. Πρέπει να είμαστε στο πρώτο γκρουπ στο ξεκίνημα του Αγώνα, γιατί τα προσπεράσματα καταστρέφουν τα λάστιχα. Πέρυσι είχα κάποια προβλήματα με το μπροστινό, αλλά μέσα στη χρονιά τα λύσαμε. Στους 2 πρώτους αγώνες η αίσθηση μπροστά ήταν καλή και αν πάμε καλύτερα στις Κατατακτήριες θα δούμε».

Σήμερα λοιπόν απολαμβάνουμε τη μετάδοση ενός συναρπαστικού, όπως αναμένεται, αγώνα στις 21.30.

 

------Οδηγός------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass