Auto moto

Δημοσίευση: 27 Απρ 2019 17:00
FORMULA1:  Και τώρα μάχη στο Αζερμπαϊτζάν FORMULA1: Και τώρα μάχη στο Αζερμπαϊτζάν

Το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά την άνετη νίκη του Λιούις Χάμιλτον στη Σανγκάη.

Οι φίλοι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένεται να καθηλωθούν στις οθόνες τους, αυτό το διήμερο, έστω και παρέα με τον οβελία (...), λόγω του Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν, τo οποίο θα λάβει χώρα στην πίστα του Μπακού.

Μετά τα συνεχόμενα -και άνετα- 1-2 της Mercedes, με πιο πρόσφατο αυτό στο 1.000ο Γκραν Πρι στην ιστορία της Formula 1 το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, όλοι αναμένουν την αντίδραση -κυρίως- της Ferrari, καθώς και την πολυπόθητη «Ανάσταση» του Σεμπάστιαν Φέτελ!

Ο Γερμανός πιλότος βλέπει να χάνει έδαφος όχι μόνο (και) για τον φετινό τίτλο, αλλά και για τα «πρωτεία» στα ενδότερα της ιταλικής ομάδας, μετά την άφιξη του ταλαντούχου και κυρίως νεαρότερου, Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος εντυπωσιάζει με την απόδοσή του και ήδη έχει αναγκαστεί να... φρενάρει 2 φορές για να τον περάσει ο ομόσταυλός του.

Αύριο Κυριακή 28/04, 15:10: Αγώνας.

 

----

DOVIZIOSO

Φαινόμενο ο Rossi, πίστα στα 40;

DIBVIOZO FAINOMENO O ROSSI STA 40

Ο Valentino Rossi έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στο Grand Prix του Τέξας, αλλά το εμπόδιο της Suzuki και του Alex Rins αποδείχτηκε ακατόρθωτο να ξεπεραστεί.

Ο Ιταλός, στα 40 του πια, συνεχίζει να εντυπωσιάζει για την απόδοσή του μέσα στις πίστες, αλλά και για το πάθος που δείχνει γι’ αυτό που κάνει.

Ένας από αυτούς που μίλησαν για τον Vale, ήταν και ο Andrea Dovizioso, ο οποίος είχε βρεθεί πριν λίγες ημέρες στα εγκαίνια ενός δεύτερου Ducati store στη Ρώμη.

Εκεί, ο Dovi σχολίασε όταν τον ρώτησαν για τον Valentino:

«Ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Είναι απίστευτα έξυπνος κι έχει καταφέρει ν’ αλλάξει την προσέγγισή τους στους αγώνες, σε σχέση με πριν λίγα χρόνια».

«Με την έννοια ότι δεν υποφέρει τόσο με τις ήττες, όπως πριν χρόνια. Αν το έκανε, θα είχε αυτοκαταστραφεί».

«Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι όταν είναι στην πίστα δεν κυνηγά τη νίκη».

Ρώτησαν τον Dovi αν έχει σκεφτεί ποτέ ότι θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται στα 40 του.

«Όχι, δεν νομίζω να το κάνω… όχι επειδή θεωρώ ότι δεν θα μπορώ, αλλά επειδή έχω άλλες προτεραιότητες».

«Βγάζω το καπέλο στον Rossi γι’ αυτό που κάνει, αλλά οι Αγώνες είναι τα πάντα γι’ αυτόν και χωρίς το MotoGP θα ένιωθε χειρότερα. Ακόμα κι αν δεν κερδίζει».

«Αν είχα 9 Τίτλους δεν θα ήμουν στο MotoGP! Ο καθένας μας έχει τις δικές του επιθυμίες. Ο Vale άλλαξε τη νοοτροπία του και φέρθηκε έξυπνα ακόμα και σ’ αυτό».

Ο Rossi παραμένει – όπως έχει παραδεχτεί και ο Dovi – ένας από τους 4 διεκδικητές του Τίτλου, μαζί με τον Marquez, τον Rins και τον ίδιο τον Dovizioso.

Μπορεί, ωστόσο, κάποιος να πάρει Τίτλο χωρίς καμία νίκη;

«Όχι… κανείς δεν μπορεί να πάρει Τίτλο χωρίς νίκες. Πόσες; Θέλεις 3-4… και δεν παίζει ρόλο πόσοι μπορούν να φτάσουν στο ψηλότερο σκαλί».

 

----

FORMULA E

Θρίλερ και έβδομος νικητής

URILER KAI EBDOMOS NIKHTHS

Και το θρίλερ στο πρωτάθλημα της Formula E καλά κρατεί αφού στο ePrix της Ρώμης είχαμε έναν ακόμα νέο νικητή – τον έβδομο σε ισάριθμους αγώνες!

Αυτό είναι κάτι που δεν βλέπεις συχνά στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και αποδεικνύει το πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια.

Κι αν δεν σας φτάνει αυτό, μία ματιά στη βαθμολογία αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Έχουμε συνεχείς ανακατατάξεις και μόλις 13 βαθμοί χωρίζουν τους εννέα πρώτους της κατάταξης!

Στην κορυφή πέρασε εκ νέου ο Βέλγος Jerome D’ Ambrosio κι αυτό παρότι στη Ρώμη ήταν μόλις όγδοος!

Τα ίδια και στους κατασκευαστές! Η DS TECHEETAH είναι στην κορυφή αλλά μία ανάσα μπροστά από την Envision Virgin Racing, με τις MAHINDRA και Audi να ακολουθούν από κοντά!

 

----Οδηγός----

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass