Aεροσκάφος «ελαφρύτερο από τον αέρα»

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΟΙΝΙΞ»

Δημοσίευση: 27 Απρ 2019 19:00

Την πρώτη του δοκιμαστική πτήση έκανε ο «Φοίνιξ», ένα πρωτοποριακό αεροσκάφος που μοιάζει με μπαλόνι, είναι «ελαφρύτερο από τον αέρα» και πετάει με τη βοήθεια μιας προπέλας.
«Φοίνιξ» έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αλλάζει επανειλημμένα μεταξύ του να είναι ελαφρύτερος και βαρύτερος από τον αέρα για να δημιουργεί ώθηση και να του επιτρέπει να παραμένει στον ουρανό επ 'αόριστον.


Ουσιαστικά γνωστό ως ένα «αυτόνομο αεροσκάφος εξαιρετικά μεγάλης αντοχής», αναπτύχθηκε από επιστήμονες στη Σκωτία και πέταξε σε απόσταση 120 μέτρων κατά την παρθενική του πτήση τον Μάρτιο.
Το αεροσκάφος που έχει μήκος 15 μέτρων και φτερό 10,5 μέτρων έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις και επιστημονική χρήση και οι δημιουργοί του ελπίζουν ότι θα φέρει επανάσταση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.
«Ο Φοίνιξ ξοδεύει το μισό χρόνο του ως ένα βαρύτερο από τον αέρα αεροπλάνο και το άλλο μισό ως ένα μπαλόνι ελαφρύτερο από τον αέρα», εξηγεί ο Andrew Rae, καθηγητής μηχανικής, ο οποίος συμμετείχε στο όλο εγχείρημα. «Η επαναλαμβανόμενη μετάβαση μεταξύ αυτών των καταστάσεων παρέχει τη μοναδική πηγή πρόωσης».
«Αυτό το σύστημα επιτρέπει στον Φοίνιξ να είναι εντελώς αυτάρκης. Οχήματα βασισμένα σε αυτή την τεχνολογία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ψευδο-δορυφόροι και θα προσέφεραν μια πολύ φθηνότερη επιλογή για τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες», προσθέτει ο ίδιος.Η ομάδα πίσω από το αεροσκάφος εκτιμά επίσης ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παράσχει κάλυψη Wi-Fi σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η άτρακτος του οχήματος περιέχει ήλιο, που του επιτρέπει να ανεβαίνει, καθώς και έναν αερόσακο που μαζεύει και συμπιέζει αέρα, επιτρέποντάς του να κατεβαίνει.
Διαθέτει επίσης ηλιακά κύτταρα στα φτερά και την ουρά του, τα οποία φορτίζουν την μπαταρία που τροφοδοτεί τις βαλβίδες και τις αντλίες της.
Τα αεροσκάφη με αέριο έχουν επιστρέψει στους αιθέρες τα τελευταία χρόνια. Το αεροσκάφος Airlander 10, ένα τεράστιο αεροσκάφος γεμάτο ήλιο που θεωρείται ως το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, ελπίζει να κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass