Auto moto

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2019 16:00
MOTOGP: Στην Jerez ξεκινά το πραγματικό πρωτάθλημα MOTOGP: Στην Jerez ξεκινά το πραγματικό πρωτάθλημα

Ο πρώτος ευρωπαϊκός γύρος του MotoGP, για το 2019 θα διεξαχθεί σήμερα στις 3 μ.μ. στην πίστα της Jerez, εκεί όπου, όπως συνηθίζουμε να λέμε, ξεκινά το πραγματικό Πρωτάθλημα! Στην Ισπανική πίστα θα φανεί ακόμα πιο ολοκληρωμένα η δυναμική των κυρίαρχων εργοστασίων του MotoGP, με τους τρεις να θέλουν να σταματήσουν τον 4ο.

Όπως έλεγε ο Dovi μετά τη σπουδαία νίκη του Alex Rins στο Τέξας, είναι τέσσερις οι διεκδικητές του τίτλου για το 2019. Οι 4 πρώτοι της βαθμολογίας. Το μεγάλο φαβορί, πάντως, παραμένει ο Marc Marquez, ο οποίος κρατά αυτό τον τίτλο παρά το ότι έκανε λάθος στις Η.Π.Α. Αν και τέταρτος, μετά τους βαθμούς που έχασε στο Austin, ο Marc απέχει μόλις 9 βαθμούς από τον πρωτοπόρο, τον Andrea Dovizioso.

Η GP19 – κατά ομολογία του ίδιου – είναι καλύτερη από την περσινή μοτοσικλέτα και η Jerez θ’ αποτελέσει και φέτος βαρόμετρο για την Ducati, στην προσπάθειά της να πάρει τον τίτλο.

Φέτος η RC213V είναι ακόμα καλύτερη από την πρωτότυπη του ’19 και ο Ισπανός θέλει όσο τίποτα να ανακάμψει μετά την πτώση στο Τέξας. Ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η μοτοσικλέτα και τα τεχνικά της προβλήματα: ένα με την αλυσίδα κι ένα δεύτερο, μυστηριώδες, που οδήγησε σε εγκατάλειψη τον Lorenzo στις Η.Π.Α. Ένας άλλος που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος των αντιπάλων του, είναι ο Valentino Rossi και η Yamaha.

Τα πράγματα δεν πάνε άσχημα για τον Ιταλό, ο οποίος ήταν στο βάθρο στους δύο τελευταίους Αγώνες, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Το ξέρει καλά και ο ίδιος, καθώς για να διεκδικήσεις τίτλο χρειάζεται να κερδίσεις κι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την τελευταία του επικράτηση σε GP. Ο τέταρτος της παρέας της μάχης για τον τίτλο – και ο νεότερος – είναι ο Alex Rins. Ο Ισπανός, μετά τη μαγική του νίκη στο Τέξας, έχει την ψυχολογία με το μέρος του, αλλά και μια μοτοσικλέτα που δεν «χαρίζεται». Δεν είναι καθόλου εύκολο, ωστόσο ο Rins έχει δείξει ότι έχει τον ρυθμό και την ικανότητα να ξεχωρίζει την ημέρα των Αγώνων.

Αν και οι 4 αυτοί είναι τα φαβορί για τον τίτλο, ειδικά για την Jerez δεν θα μπορούσαμε ν’ αφήσουμε εκτός των Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός ξεκίνησε άσχημα την πορεία του στην Repsol Honda, μια πορεία γεμάτη ατυχίες, τραυματισμούς και τεχνικά προβλήματα.

Ωστόσο η Jerez είναι μια πίστα που ταιριάζει στον Jorge. Με τον καιρό να είναι – κατά πάσα πιθανότητα – καλός, ο Lorenzo θα έχει την ευκαιρία να δείξει την ταχύτητά του.

 

--------

WRC: Απέκτησε προβάδισμα ο Neuville, ξέφυγε η Hyundai

WRC APEKTHSE PROBADISMA O NEUVILLE

Ο πέμπτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, το Ράλι Αργεντινής, άνοιξε τις διαφορές ανάμεσα στους διεκδικητές των τίτλων. Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του ο Thierry Neuville απέκτησε προβάδισμα δέκα πόντων, έναντι του Sebastien Ogier που «έσωσε» την κατάσταση κατακτώντας την power stage. Αντίθετα, ο Ott Tanak πλήρωσε τις πολλές ατυχίες του στη μονομαχία της Νότιας Αμερικής, με αποτέλεσμα να πέσει 28 πόντους πίσω από τον Neuville.

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών: Thierry Neuville – 110Sebastien Ogier – 100Ott Tanak – 82Kris Meeke – 54Elfyn Evans – 43Andreas Mikkelsen – 30Jari-Matti Latvala – 28Esapekka Lappi – 26Dani Sordo – 26

Sebastien Loeb – 22. Στους κατασκευαστές το 1-2 της Hyundai Motorsport της επέτρεψε να ξεφύγει στη βαθμολογία, με τις Toyota-Citroen να μάχονται στον… πόντο και την M-Sport να έχει μείνει πιο πίσω.

 

--------

Pit stop σε 2,27 δευτερόλεπτα!

PITI STOP SE 227 DEYTEROLEPTA

Μπορεί η Mercedes να θριάμβευσε στο Grand Prix του Μπακού κάνοντας το 1-2 με τους Valtteri Bottas και Lewis Hamilton, ωστόσο υπήρχε ένας τομέας στον οποίο επικράτησε η Ferrari. Αυτός αφορούσε στο ταχύτερο pit stop, πεδίο μάχης στο οποίο μέχρι τώρα η Red Bull Racing είχε πετύχει το απόλυτο κάνοντας τις ταχύτερες αλλαγές ελαστικών στα Grand Prix Αυστραλίας, Μπαχρέιν και Κίνας. Στους δρόμους του Αζερμπαϊτζάν όμως, οι «ταύροι» δεν ήταν καν στην πρώτη δεκάδα ενώ στην κορυφή βρέθηκε η Scuderia Ferrari με pit stop μόλις 2,27 δευτερολέπτων, που έγινε στην αλλαγή του Charles Leclerc.

 

--------Οδηγός--------

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass