Auto Moto

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2019 16:00
Το GP Βραζιλίας μεταφέρεται στο Ρίο Το GP Βραζιλίας μεταφέρεται στο Ρίο

Σημαντικές εξελίξεις έχουμε σχετικά με το μέλλον του Grand Prix Βραζιλίας, αφού το διαφαινόμενο ως δυσοίωνο μέλλον του εξασφαλίζεται με αλλαγή τόπου διεξαγωγής του!

Η Liberty Media ήταν καιρό τώρα στα… μαχαίρια με τους διοργανωτές του αγώνα στην πίστα Ιντερλάγκος στο Σάο Πάολο. Είναι άλλωστε ο αγώνας που έδινε τα λιγότερα χρήματα (ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη) για τα δικαιώματα φιλοξενίας ενός Grand Prix. Η λύση στο πρόβλημα ήρθε από τις κρατικές αρχές και ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro! Σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε πως από το 2020 ο αγώνας φεύγει από το Ιντερλάγκος και μεταφέρεται στο Ρίο, σε πίστα που θα κατασκευαστεί χάρη σε ιδιωτικά κεφάλαια! Όπως ειπώθηκε, έχει ήδη υπογραφεί η συμφωνία ανάμεσα στον κυβερνήτη του Ρίο, Wilson Witzel και τον δήμαρχο Marcelo Crivella. Η πίστα θα δημιουργηθεί στο προάστιο Deodoro και στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους επτά μήνες! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Bolsonaro, το έργο αυτό θα κάνει καλό στην τοπική οικονομία και θα προσφέρει 6 με 7 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Πρέπει να τονιστεί πως αναφέρθηκε στα παραπάνω ως μία προσωπική νίκη, λέγοντας πως η Formula 1 θα αποχαιρετούσε τη Βραζιλία. Η πίστα αναμένεται να φέρει το όνομα του θρυλικού Ayrton Senna και θα σχεδιαστεί από τον Hermann Tilke, σε έκταση που μέχρι πρότινος ανήκε στον στρατό της χώρας. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως η πλευρά του Σάο Πάολο υποστηρίζει πως το Ιντερλάγκος έχει συμβόλαιο για τη φιλοξενία του αγώνα έως και το 2020.

 

----------------

MOTOGP:

Στην πίστα Le Mans ο νέος γύρος του MotoGP

2MOTO GP STHN PISTA

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati στο MotoGP, δίνει το «παρών» αυτό το Σαββατοκύριακο στο Le Mans – για τον 5ο Γύρο της χρονιάς χωρίς το βασικό της χορηγό (σ.σ. MotoGP Le Mans σήμερα στις 15,00). Έτσι, στα φέρινγκ των μοτοσικλετών των Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci, δεν θα υπάρχει το logo «Mission Winnow». Λόγω της αυστηρής πολιτικής στη Γαλλία για τις καπνοβιομηχανίες, το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση της Ferrari για το GP της Αυστραλίας. Το «Mission Winnow» συνδέεται άμεσα με την Phillip Morris.

Το φέρινγκ όμως των Desmosedici GP δεν θα μείνει κενό, καθώς η Phillip Morris International είχε μια ωραία και πρωτότυπη ιδέα. Ο κάθε οδηγός θα σχεδιάσει το δικό του φέρινγκ, το οποίο παράλληλα θα φέρει και το όνομά του! «Είναι ωραίο που θα βάλω το όνομά μου στο φέρινγκ και το ότι θα σχεδιάσω το δικό μου logo. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», σχολίασε ο Dovi. «Το να οδηγήσω την Ducati με το όνομά μου πάνω της, είναι απλά φανταστικό! Ποτέ δεν θα ονειρευόμουν κάτι τέτοιο», είπε με τη σειρά του ο Petrux. Το «Mission Winnow» θα επιστρέψει στα φέρινγκ των Dovizioso-Petrucci στον επόμενο Αγώνα, στο Mugello της Ιταλίας.

 

----------------

Συμβόλαια και αλλαγές στην F1

3SYMBOLAIA KAI ALLAGES

O πρωταγωνιστής των πρώτων τεσσάρων Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 ήταν αναμφίβολα ο Valtteri Bottas. Ο οδηγός της Mercedes μετράει δύο νίκες (σε Αυστραλία και Αζερμπαϊτζάν) και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας όντας… ο βασικός ανταγωνιστής του teammate του και παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton. Ο Βρετανός έχει κλειστό συμβόλαιο και για το 2020, πράγμα που δεν ισχύει για τον Bottas. Ο Φινλανδός είχε μονοετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης από την πλευρά της γερμανικής ομάδας.

Βάσει του ξεκινήματός του στη σεζόν το αξίζει, ωστόσο ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τη διοίκηση των «ασημί βελών», ούτε το έχει επιδιώξει. «Δεν το έχω σκεφτεί πολύ. Είμαι συγκεντρωμένος στο πρωτάθλημα, μαχόμενος για τη νίκη σε κάθε αγώνα και το πρωτάθλημα. Κάποια στιγμή θα έρθουν οι συζητήσεις σε σχέση με το νέο συμβόλαιο και όταν έρθουν, ελπίζω να ολοκληρωθούν γρήγορα και να μη τραβήξουν πολύ. Δεν έχουμε πει λέξη ακόμα γιατί δεν υπήρχε λόγος να το κάνουμε, έχουμε επικεντρωθούμε στη δουλειά μας», είπε ο Bottas στο Sky Sports. Και ενώ ο μαγικός κόσμος της Formula 1 ετοιμάζεται για την επόμενη εντός πίστας μάχη στη Βαρκελώνη, και μετά τα συμβόλαια τον οδηγών, ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο έχει προκύψει σχετικά με τη διοίκηση του σπορ.

Αυτό θέλει τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, να αποτελεί τον βασικό υποψήφιο για τη θέση του CEO της F1 από το 2021! Το ντόμινο που παρουσιάστηκε από το RaceFans.com που επικαλείται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ως ανώνυμες πηγές, έχει ως εξής. Ο Wolff διατηρεί το 30% των μετοχών της ομάδας Formula 1 της Mercedes. Ο Niki Lauda έχει το 10% και το υπόλοιπο 60% ανήκει στη γερμανική εταιρεία. Μετά από πέντε χρόνια κυριαρχίας στην υβριδική εποχή του σπορ, φέτος έχει ξεκινήσει καλύτερα από ποτέ! Όμως οι μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς που θα έρθουν το 2021, δεν αποκλείεται να αλλάξουν πλήρως τις ισορροπίες. Μία άλλη ισορροπία που αλλάζει έχει να κάνει με τη διοίκηση της Daimler καθώς ο CEO Dieter Zetsche αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα, με τον Ola Källenius να παίρνει τη θέση του. Με αυτόν, οι σχέσεις του Wolff φέρονται να μην είναι σε ιδανικό σημείο. Μάλιστα σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα η εμπλοκή στη Formula E αποτέλεσε επιθυμία του Källenius. Την ίδια ώρα, o Chase Carey αναμένεται να αφήσει τη θέση του CEO στη Liberty Media από το τέλος του 2020 και θα διατηρήσει μόνο εκείνον του προέδρου. Εκτιμάται πως ο 65χρονος εκτιμά ιδιαίτερα τον Wolff και πως προκρίνει αυτή τη λύση για τη διαδοχή του.

 

---------Οδηγός---------

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass