Auto Moto

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2019 14:00
Η λάθος επιλογή του J. Lorenzo Η λάθος επιλογή του J. Lorenzo

Για μεγάλο λάθος του πρώην ομόσταυλού του, του Jorge Lorenzo, μίλησε ο Andrea Dovizioso μετά το τέλος του αγώνα στο Montmelo. Ο Dovi υπολόγιζε σε ένα δυνατό αποτέλεσμα στην Ισπανία, καθώς ήθελε να μειώσει τη διαφορά του από τον Marquez. Αντ’ αυτού, αυτή αυξήθηκε στους 37 βαθμούς.

«Είναι ξεκάθαρο το τι έγινε», έλεγε χτες ο Dovi. «Ο Jorge κέρδισε θέσεις στην αρχή και δεν είχε άσχημο ρυθμό. Ήθελε πολύ να είναι μπροστά κι έκανε μεγάλο λάθος».«Σ’ εκείνη τη στροφή είναι πολύ εύκολο να κάνεις το λάθος. Δεν σκεφτόταν καθαρά εκείνη την ώρα. Ήθελε να περάσει τον Maverick, αλλά δεν είδε που φρέναρε».

«Άφησε τα φρένα μετά τον Maverick κι αυτό σήμαινε ότι έφτασε με ταχύτητα κι ήταν στην εσωτερική». Τόσο ο Dovi, όσο και ο Vinales, ζήτησαν την τιμωρία του Lorenzo, με τους Αγωνοδίκες πάντως να μην επιβάλλουν κάποια ποινή στον Jorge. «Το λάθος, αν το δει κανείς από την οπτική του οδηγού, δεν είναι μεγάλο. Αλλά το ότι έγινε εκεί και μόλις στον δεύτερο γύρο του αγώνα, το κάνει πολύ μεγάλο».

«Επομένως, από έναν πρωταθλητή σαν και αυτόν, είναι πολύ μεγάλο λάθος κι αυτό αλλάζει το πρωτάθλημα, γιατί πολλοί γρήγοροι οδηγοί που παλεύουμε για τον τίτλο πήραμε μηδέν βαθμούς, ενώ ο Marc κέρδισε».

Πράγματι, ο Dovizioso πιστεύει ότι αν έμενε στον αγώνα, θα είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη από τον Marquez. «Ξέρουμε πόσο δυνατός είναι ο Marc, αλλά είχαμε ευκαιρία να παλέψουμε σήμερα». «Είχε πολύ καλό ρυθμό αλλά είχαμε κι εμείς την ευκαιρία μας και κάναμε καλή εκκίνηση. Ήμουν στη σωστή θέση».

«Περίμενα να ετοιμαστεί το πίσω ελαστικό, μιας και ακόμα δεν είχε τη σωστή θερμοκρασία για να δουλέψει σωστά. Το μαλακό θέλει 3 γύρους για να είναι έτοιμο».

 

* * *

Ο πρόεδρος της FIA για τις καθυστερήσεις στους κανονισμούς της F1

O PROEDROS THS FIAS GIA TIS KAUYSTERHSEIS STOYS KANONISMOYS

Η μετατόπιση της καταληκτικής ημερομηνίας για την οριστικοποίηση των κανονισμών της F1 ενόψει 2021, έχει «γεννήσει» πολλές συζητήσεις στα paddock.

Ενώ θα έπρεπε να έχουμε το τελικό γράμμα του νόμου μέσα στον Ιούνιο, αποφασίστηκε τελικά να μάθουμε πώς θα διαμορφωθεί η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού τον… Οκτώβριο! Οι γκρίζες ζώνες είναι ακόμα πολλές, μιας και οι αλλαγές θα αφορούν στους αγωνιστικούς και τεχνικούς κανονισμούς, τη διανομή των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα κ.α. Παρότι λοιπόν δεν είδαμε ακόμα λευκό καπνό ανάμεσα σε ομάδες, Liberty media και FIA, στο στρατόπεδο της παγκόσμιας ομοσπονδίας δεν προβληματίζονται. Τουλάχιστον όχι αν λάβουμε υπόψη όσα είπε στο motorsport.com ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt: «Δεν ανησυχώ καθόλου. Συχνά ανησυχώ στη Formula 1 γιατί συνήθως κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν. Όμως για μία φορά, καταφέραμε να συμφωνούν τόσο οι 10 ομάδες, όσο και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ αλλά και η διοργανώτρια αρχή. Πλέον, καλούμαστε να συνεργαστούμε για να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή λύση για τον θεσμό. Μιλάμε για κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ το 2021 και θα διατηρηθούν για πέντε χρόνια. Θέλουμε λοιπόν να σιγουρευτούμε πως θα καταλήξουμε στις σωστές αποφάσεις. Γι’ αυτό που πιστεύω πως αν μπορούμε να δουλέψουμε επιπλέον τρεις ή τέσσερις μήνες, όλοι μαζί, για να λύσουμε κάθε πρόβλημα, τότε είμαστε σε καλό δρόμο».

 

* * *

Προμηνύεται συναρπαστικό το GP Γαλλίας

PROMHNYNETAI SYNARPATSTIKO TO GP GALLIAS

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο του Grand Prix Γαλλίας, στον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

 Η πίστα του Πολ Ρικάρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ξεπερνούσε τους 45! Μπορεί μετά την εμφάνιση της Scuderia Ferrari στον Καναδά να αναπτερώθηκε το ηθικό των tifosi, ωστόσο μάλλον δεν πρέπει να περιμένουν κάτι ανάλογο στη Γαλλία.

Αυτό τόνισε και ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, στην προεπισκόπηση του όγδοου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Αιτία είναι τα χαρακτηριστικά της πίστας του Πολ Ρικάρ που σε αντίθεση με εκείνη του Μοντρεάλ, δεν ταιριάζουν στις αρετές της SF90.

«Μετά τον Καναδά θέλουμε σίγουρα να τεθούμε ξανά αντιμέτωποι με τους αντιπάλους μας. Και στη Γαλλία θα έχουμε κάποιες μικρές αναβαθμίσει, στοιχεία που αποτελούν χρήσιμο βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρουμε σχετικά με την εξέλιξη του μονοθεσίου μας. Αυτές οι αναβαθμίσεις δεν θα αποτελέσουν λύση στα προβλήματά μας αλλά όσα μπορούμε να αξιολογήσουμε από τη χρήση τους, θα είναι σημαντικά στην επιλογή των επόμενων βημάτων μας. Το Πολ Ρικάρ αποδείχθηκε δύσκολη σιρκουί για εμάς πέρυσι και ξέρουμε πως αυτού του είδους οι πίστες δεν ταιριάζουν στο ‘πακέτο’ μας. Ωστόσο τίποτα δεν είναι απίθανο και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», είπε ο Binotto.

Όλα αυτά ενώ η Ferrari τραβάει στα άκρα το θέμα της ποινής που στέρησε από τον Sebastian Vettel τη νίκη στο Grand Prix του Καναδά. Αποτέλεσμα που την έχει φέρει 123 πόντους πίσω από τη Mercedes στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Σήμερα λοιπόν στις 3 το συναρπαστικό γκρν πρι.

 

----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass