Διεθνές συνέδριο νέων τεχνολογιών στη Λάρισα

-ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ 50 ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ * «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 22:12

Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια, που αφορούν την παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες υπηρεσίες, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Λάρισα –και μάλιστα για πρώτη φορά ελληνική πόλη- τον Μάιο του 2020.

Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο του δικτύου «Major Cities of Europe» που εστιάζει στις νέες τεχνολογίες και τις «έξυπνες πόλεις» και θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Μαΐου.

Η διοργάνωσή του στην πόλη μας αποτελεί επιτυχία του Δήμου Λαρισαίων, που ως μέλος του δικτύου «Major Cities of Europe»,

κατέκτησε με την υποψηφιότητά του, την θετική εισήγηση του δικτύου, να αναλάβει αυτό το σημαντικό γεγονός.

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, παρουσία και της οργανωτικής επιτροπής του, που αποτελείται από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σούλτη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ντ. Διαμάντο και την κ. Ευαγγελία Γκουντρουμπή από το γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων.

Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι για τη δημοτική αρχή αποτελεί προτεραιότητα η ανάπτυξη και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα της πόλης και στις υπηρεσίες του δήμου προς τους πολίτες, και σημείωσε πως «στόχος είναι να γίνει η Λάρισα ψηφιακή πόλη».

Αναλυτικότερα για το συνέδριο δήλωσε: «Το δίκτυο "Major Cities of Europe" ιδρύθηκε το 1982 και αποτελεί, ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς, των σημαντικότερων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλών Ευρωπαϊκών πόλεων, αλλά και οργανισμών σε θέματα νέων τεχνολογιών και καινοτόμων υπηρεσιών.

Η κοινότητα των Major Cities of Europe αποτελεί ευκαιρία για:

δικτύωση και συνεργασία με έμπειρους προμηθευτές υπηρεσιών υψηλών τεχνολογιών, με σημαντικούς εθνικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική.

ανταλλαγή εμπειριών με τους κορυφαίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της βιομηχανίας και της Ακαδημαϊκής κοινότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενημέρωση και προώθηση καλών πρακτικών, όπως αυτές παρουσιάζονται στα εκάστοτε workshops, τα ετήσια συνέδρια αλλά και τη προβολή μέσα από τα μέσα επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης, και προώθηση της καινοτομίας και σημαντική βελτίωση της απόδοσης της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από την τεχνολογία».

Δήμοι –μέλη του δικτύου, είναι μεταξύ άλλων οι εξής: Ρώμη, Αμβούργο, Τελ Αβίβ, Δουβλίνο, Όσλο, Βαρκελώνη, Βοστώνη, Μπέρμινχαμ, Βερολίνο, Τεργέστη, Ουψάλα, Ζυρίχη, Γενεύη, Τρίκαλα, Γένοβα, Αϊντχόβεν, Λειψία, Λιβόρνο, Πράτο, Λιουμπλιάνα κ.ά.

Η βασική δραστηριότητα του Οργανισμού είναι το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 1982, σε μια διαφορετική πόλη, κατά τη διάρκεια του οποίου, διακεκριμένοι ομιλητές από όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως παρουσιάζουν τις τελευταίες καινοτομίες ΤΠΕ στις πόλεις τους.

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως: «Οι στόχοι που επιτυγχάνονται μέσα από το συνέδριο είναι: Ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, πραγματοποίηση εργαστηρίων. Διάδοση μεταξύ των μελών καινοτόμων πρακτικών από όλο τον κόσμο. Διευκόλυνση της συζήτησης και της συμμετοχής των μελών. Υποστήριξη της συμμετοχής των μελών σε διακρατικά σχέδια. Συνεργασία με τους χορηγούς για να ενημερώσουν τη συμμετοχή τους στον δημόσιο τομέα σε υποεθνικό επίπεδο.

Ο Δήμος Λάρισας είναι μέλος στο Δίκτυο τρία χρόνια. Και φυσικά, αυτό είναι μία από τις πολλές δραστηριότητες και συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δίκτυα, με σημαντικά αποτελέσματα που έχει επιδείξει τα τελευταία 5 χρόνια. Με συστηματική δουλειά του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Γ. Σούλτη.

Φέτος το Συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe πραγματοποιήθηκε στη Βενετία στις 13-14 Ιουνίου. Συμμετείχαν εκεί ως εκπρόσωποι του Δήμου Λαρισαίων ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Διαμάντος και το στέλεχος του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Χριστίνα Μητρούλα.

Η συμμετοχή των εκπροσώπων του δήμου υπήρξε τόσο στην Εκτελεστική Επιτροπή, όσο και στη συνέλευση των μελών όπου και αποφασίστηκε η πόλη που θα φιλοξενήσει το Συνέδριο του 2020. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στη Λάρισα του Προέδρου του οργανισμού κου Giorgio Prister για μία πρώτη άποψη των πιθανών υποδομών φιλοξενίας του Συνεδρίου και συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων, με τον οποίο συζητήθηκε το θέμα.

Η Λάρισα μπαίνει στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος των σημαντικών πόλεων που θέλουν να περάσουν στην «έξυπνη και ψηφιακή εποχή».

Να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση ανακοινώθηκε στο κλείσιμο του Συνεδρίου της Βενετίας όπου, μετά από μία σύντομη τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Διαμάντου προς τους Συνέδρους - μετέφερε και το χαιρετισμό του Δημάρχου Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη.

Ο δήμαρχος εξήρε τη δουλειά των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου που ασχολούνται με τη διεκδίκηση και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γ. Σούλτη.

Να σημειωθεί ότι βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από 50 πόλεις απ΄όλο τον κόσμο.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass