Κατασκεύασαν ρομπότ... κατσαρίδα

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΣ, ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2019 19:02

Ερευνητές δημιούργησαν ένα ρομπότ... κατσαρίδα το οποίο όσο δυνατά και εάν το πατήσει κάποιος κατά πάσα πιθανότατα δεν θα πάθει ποτέ τίποτα.

Η ρομποτική κατσαρίδα έχει μέγεθος γραμματοσήμου και είναι φτιαγμένη από ένα υλικό με πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες (όταν διαπερνάται από ηλεκτρικό ρεύμα, το υλικό συστέλλεται ή διαστέλλεται), καθώς και από ένα ελαστικό υλικό. Το ρομπότ έχει ένα μόνο πόδι, παρ' όλα αυτά αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, καθώς διανύει σε ένα δευτερόλεπτο απόσταση έως 20 φορές μεγαλύτερη από το μήκος του σώματός του (περίπου 9 εκατοστά το δευτερόλεπτο), μια από τις μεγαλύτερες ταχύτητες που έχουν ποτέ επιτευχθεί σε ρομπότ μεγέθους εντόμου.

Εκτός από την κίνηση του σε επίπεδες επιφάνειες, το ρομποτικό έντομο μπορεί να ανέβει σε πλαγιές με μικρή κλίση (έως 7,5 μοιρών) και να μεταφέρει ελαφριά φορτία βάρους εξαπλάσιου από το δικό του. Αν και ζυγίζει λιγότερο από ένα δέκατο του γραμμαρίου (0,07 γραμμάρια), είναι ικανό να αντέξει πίεση περίπου 70 κιλών, περίπου ένα εκατομμύριο φορές βαρύτερη από το δικό του βάρος.

Προς το παρόν, το ρομπότ τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω σύρματος, αλλά οι ερευνητές ήδη εργάζονται για να το εφοδιάσουν με μπαταρία. Σημειώνεται ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, με επικεφαλής τον καθηγητή Λιγουέι Λιν του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ρομποτικής «Science Robotics».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass