Auto Moto

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2019 19:02

Albon αντί Gasly στο Red Bull Racing

Μπορεί παρά τις διαψεύσεις να θεωρούσαμε θέμα χρόνου την αλλαγή οδηγού στη Red Bull Racing, να όμως που οι ταύροι κατάφεραν να μας ξαφνιάσουν! Στους πρώτους 12 αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, οι εμφανίσεις του Pierre Gasly ήταν απογοητευτικές.

Ο Γάλλος έχει στο ενεργητικό του μόλις 63 βαθμούς, χωρίς να έχει ανέβει καν στο βάθρο, την ώρα που ο teammate του, Max Verstappen, έχει δύο νίκες, μία pole, τρία επιπλέον βάθρα και σύνολο 181 πόντων!

Καθώς η υστέρηση του Γάλλου στοιχίζει πλέον σημαντικά στην RBR στη μάχη με τη Ferrari για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, αποφασίστηκε να επιστρέψει στη Scuderia Toro Rosso. Την αντίθετη διαδρομή όμως, δεν θα την κάνει ο Daniil Kvyat όπως αναμενόταν βάσει… εμπειρίας και «ψησίματος» στις παράπλευρες απαιτήσεις του πρωταθλητισμού, αλλά ο Alex Albon! Η αλλαγή φρουράς είναι άμεση, με τον Ταϋλανδό αλλά γεννημένο στο Λονδίνο οδηγό, να περνάει πίσω από το τιμόνι της RB15 από τον επόμενο κιόλας αγώνα, το Grand Prix του Βελγίου, την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση των τετράκις πρωταθλητών, όντας στην ξεχωριστή θέση να έχουν τη δυνατότητα να εναλλάσσουν οδηγούς σε τέσσερα κόκπιτ, θα αξιολογήσουν στους εναπομείναντες εννέα αγώνες τον Albon, ώστε να πάρουν την απόφαση για το ποιος θα είναι ο teammate του Verstappen to 2020. Ενώ ο Kvyat είναι στην ένατη θέση της βαθμολογίας, με 27 βαθμούς και το βάθρο της Γερμανίας στο ενεργητικό του, ο Albon είναι δέκατος-πέμπτος, με 16 βαθμούς. Ο 23χρονος rookie ήταν σε βαθμολογούμενες θέσεις στα Grand Prix Μπαχρέιν, Κίνας, Μονακό, Γερμανίας και Ουγγαρίας, με καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση στο Χόκενχαϊμ.

* * *

Ο Bottas στο WRC;

Μία ακόμα γεύση από World Rally Car πήρε ο οδηγός της Formula 1, Valtteri Bottas. Μετά τη συμμετοχή του στο Ράλι Αρκτικής τον περασμένο Ιανουάριο, προφανώς… άνοιξε η όρεξη του Φινλανδού οδηγού. Έτσι, αφού εκεί έτρεξε με ένα Ford Fiesta WRC της M-Sport, είπε να δοκιμάσει και τον ανταγωνισμό! Ο οδηγός της Mercedes στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Tommi Makinen, ζητώντας από τον συμπατριώτη του να δοκιμάσει και το Yaris. Όπερ και εγένετο. Στο πλαίσιο των δοκιμών των Ott Tanak, Kris Meeke και Jari-Matti Latvala για το Ράλι Φινανδίας (σ.σ. που είχε ως νικητή τον Εσθονό), στριμώχτηκε στο πρόγραμμα και ο Bottas. «Ήταν πολύ χαρούμενος με τη συμμετοχή του στο Ράλι Αρκτικής. Έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο και ήθελε να το δοκιμάσει. Είχαμε εδώ και καιρό προγραμματίσει αυτό το τεστ με τον Valtteri και απλά οδήγησε το Yaris WRC μετά τους επίσημους οδηγούς μας, σε κλειστούς δρόμους κοντά στη Γιβάσκιλα», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της TGR, Kaj Lindström. Συνοδηγός του Bottas ήταν ξανά ο έμπειρος Timo Rautiainen.

* * *

Τέλος ο Zarco από την KTM

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Γάλλου, ο οποίος ζήτησε από την ΚΤΜ να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του, είναι ραγδαίες. Οι άνθρωποι του εργοστασίου, όπως φαίνεται δεν χρειάστηκαν να το σκεφτούν πολύ και με επίσημη ανακοίνωση θέτουν εκτός ομάδας τον Γάλλο. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει άμεσα, αλλά στο τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Έτσι ο Johann Zarco θα μείνει ένα χρόνο με το συγκεκριμένο εργοστάσιο και ήδη αρχίζει να ψάχνεται για να δει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Η περίπτωση του MotoGP για τον Γάλλο είναι δύσκολη, μιας και οι μόνες διαθέσιμες θέσεις στο grid είναι του Jack Miller και του Takaaki Nakagami.

Στην περίπτωση του Miller η Ducati και η Pramac παρουσιάζονται βέβαιες ότι θα κρατήσουν τον Αυστραλό, κάτι που θέλει και ο ίδιος. Άλλωστε, μπορεί να «έχασε» τη μάχη από τον Petrucci φέτος για την εργοστασιακή θέση, όμως πιστεύει ότι μπορεί να τη διεκδικήσει για το 2021. Από την άλλη, η περίπτωση της «δύσκολης» Honda (εξαιρείται ο Marquez) δεν πρέπει να ενθουσιάζει τον Johann Zarco με το ομαλό στυλ οδήγησης.

Κι ενώ οι καλές θέσεις στο MotoGP είναι πιασμένες, υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις σε κορυφαίες ομάδες στα SBK-Motul! Όσο για το ποιος θα πάρει τη θέση του το 2020 στην ομάδα; Η ΚΤΜ σίγουρα θα προσπαθήσει να δελεάσει τον Jack Miller, ειδάλλως έχει την εναλλακτική του Mika Kallio του δοκιμαστή της, ή ακόμα και του Dani Pedrosa!

-----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass