«Έξυπνα» ρούχα ενισχύουν την ασύρματη σύνδεση συσκευών

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2019 18:36

«Έξυπνα» ρούχα που ενισχύουν την ασύρματη σύνδεση συσκευών αυτών που τα φοράνε δημιούργησαν ερευνητές στη Σιγκαπούρη. Όπως αναφέρει το Reuters, η συγκεκριμένη εφεύρεση αποκαλείται «μεταϋλικό» (metamaterial) και επιτρέπει σε είδη κυμάτων όπως το Bluetooth και το Wi-Fi να «γλιστρούν» πάνω στα ρούχα και ανάμεσα στις συσκευές, αντί να εκπέμπονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους επιστήμονες του National University τα συγκεκριμένα ρούχα επιτρέπουν σε αισθητήρες και wearable συσκευές όπως smartwatches και ασύρματα ακουστικά να συνδέονται καλύτερα και γρηγορότερα, εξοικονομώντας ενέργεια.

«Αυτό το T-shirt αυξάνει την ασύρματη συνδεσιμότητα των συσκευών στο σώμα μου 1.000 φορές» είπε ο επίκουρος καθηγητής Τζον Χο, φορώντας ένα μπλουζάκι με λωρίδες μεταϋλικού. Χρειάστηκε ένας χρόνος για να δημιουργηθούν αυτά τα ρούχα ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για μετρήσεις των ζωτικών ενδείξεων αθλητών ή ασθενών σε νοσοκομεία. Επίσης, θα μπορούσε να κρατήσει τα σήματα πιο ασφαλή, μεταδίδοντας ευαίσθητα δεδομένα κοντά στο σώμα, έτσι ώστε να μην είναι ευάλωτα σε υποκλοπές.

Σημειώνεται πως η ομάδα των ερευνητών έχει κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία για τη συγκεκριμένη εφεύρεση- ύφασμα, που μπορεί να πλένεται, να στεγνώνεται και να σιδερώνεται όπως τα κανονικά ρούχα, ενώ το κόστος παραγωγής ανέρχεται σε μόλις μερικά δολάρια ανά μέτρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass