Διεθνές συνέδριο για νέες τεχνολογίες και έξυπνες πόλεις

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2020 ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 50 ΠΟΛΕΩΝ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 19:00

Στη Λάρισα βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο στελέχη του δικτύου «Major Cities of Europe» στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διεθνούς συνεδρίου για τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες υπηρεσίες, που θα διεξαχθεί στην πόλη από τις 27 έως τις 29 Μαΐου του 2020 με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 50 πόλεις.

Τα στελέχη του δικτύου και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Giorgio Prister, συνοδευόμενα από στελέχη της δημοτικής αρχής επισκέφθηκαν χώρους και σημεία της πόλης, ενώ στον Μύλο του Παππά πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη παρουσία και του δημάρχου Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη.

O δήμαρχος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του Συνεδρίου τόσο για το δίκτυο των σημαντικών πόλεων της Ευρώπης, όσο και για την ίδια την πόλη της Λάρισας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συνέδριο θα στεφθεί με επιτυχία και οι συμμετέχοντες σ΄ αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φιλοξενία των Λαρισαίων.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από 50 πόλεις όλου του κόσμου, ενώ σημειώνεται πως στη λίστα των πόλεων που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν το συνέδριο υπάρχουν, μεταξύ άλλων, η Φλωρεντία, το Αμβούργο, η Ζυρίχη, η Ρώμη, το Λονδίνο κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο Major Cities of Europe ιδρύθηκε το 1982 και αποτελεί ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς των σημαντικότερων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και οργανισμών σε θέματα νέων τεχνολογιών και καινοτόμων υπηρεσιών.

Η κοινότητα των Major Cities of Europe αποτελεί ευκαιρία για: Δικτύωση και συνεργασία με έμπειρους προμηθευτές υπηρεσιών υψηλών τεχνολογιών, με σημαντικούς εθνικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Ανταλλαγή εμπειριών με τους κορυφαίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ενημέρωση και προώθηση καλών πρακτικών όπως αυτές παρουσιάζονται στα εκάστοτε workshops, τα ετήσια συνέδρια αλλά και την προβολή μέσα από τα μέσα επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης και την προώθηση της καινοτομίας και σημαντική βελτίωση της απόδοση της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από την τεχνολογία.

Στη χθεσινή σύσκεψη εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων μετείχαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Ντ. Διαμάντος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass