Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CYBERTRUCK:

Το νέο φουτουριστικό όχημα της Tesla

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2019 19:04

Η Tesla Inc αποκάλυψε την περασμένη Πέμπτη το ηλεκτρικό της ημιφορτηγό, το οποίο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα φουτουριστικό σχεδιασμό, παραπέμποντας σε τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα- αλλά όχι χωρίς μια «αναποδιά» που κυριολεκτικά «έκλεψε την παράσταση» και κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το Reuters, με αρχική τιμή 39.900 δολαρίων, το Cybertruck είναι λιγότερο ακριβό από ό,τι αναμενόταν, ωστόσο ο σχεδιασμός του εκτιμάται πως θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στις πωλήσεις στις ΗΠΑ, καθώς πρόκειται για μια αγορά κυρίως πρακτικού χαρακτήρα.

Στο event που έγινε στο Λος Άντζελες ο επικεφαλής της εταιρείας, Έλον Μασκ, είπε πως άλλες εκδόσεις του οχήματος θα έχουν τιμή 49.900 δολάρια και 69.900, με την ακριβότερη εξ αυτών να έχει εμβέλεια 800 χλμ. Η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει κατά τα τέλη του 2021.

«Χρειαζόμαστε βιώσιμη ενέργεια τώρα. Αν δεν έχουμε ένα ημιφορτηγό, δεν μπορούμε να το λύσουμε. Τα τρία κορυφαία σε πωλήσεις οχήματα στην Αμερική είναι ημιφορτηγά. Για να επιλύσουμε τη βιώσιμη ενέργεια, πρέπει να έχουμε ένα ημιφορτηγό» είπε.

Το σώμα του ημιφορτηγού χαρακτηρίζεται από απότομες γωνίες και είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, με μεγάλα λάστιχα και θωρακισμένα παράθυρα, και ο Μασκ υποστήριξε πως το «εξαιρετικά σκληρό» εξωτερικό του δεν γρατσουνίζεται ούτε κάνει βαθουλώματα- ωστόσο το παράθυρο εμφανίστηκε να σπάει όταν χτυπήθηκε από μια μεταλλική μπάλα κατά την επίδειξη. Ο ίδιος ο Μασκ εμφανίστηκε να εκπλήσσεται, αν και τόνισε ότι το παράθυρο δεν είχε σπάσει εντελώς, σε σημείο που να περάσει μέσα η μπάλα- ενώ, όπως αναφέρει το BBC, ακούστηκε να βρίζει πριν πει χαριτολογώντας «περιθώρια βελτίωσης». Όπως πρόσθεσε, «του ρίξαμε γαλλικά κλειδιά, ρίξαμε κυριολεκτικά νεροχύτη στο τζάμι και δεν έσπασε. Για κάποιον λόγο έσπασε τώρα...δεν ξέρω γιατί». Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις στα social media σχετικά με το περιστατικό ήταν έντονες, φέρνοντας την παρουσίαση στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Ο Μασκ νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι ο σχεδιασμός εμπνέεται εν μέρει από τη Lotus Esprit που λειτουργούσε και ως υποβρύχιο στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Η κατάσκοπος που με αγάπησε».