Εβαλαν σε αγελάδες γυαλιά VR

ΒΛΕΠΟΥΝ ΛΙΒΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΓΑΛΑ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2019 22:29

Η Ρωσία πειραματίζεται με τις αγελάδες. Τις βάζει να φορούν γυαλιά για να καταπολεμήσουν το στρες και να κατεβάσουν περισσότερο γάλα. Όταν το άγχος εμποδίζει την αγελάδα να κατεβάσει γάλα, τη λύση δίνει η τεχνολογία. Έρευνα που διενήργησε το υπουργείο

Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ρωσίας διαπίστωσε ότι το άγχος στις αγελάδες συνδέεται με την παραγωγή γάλακτος. Αγρόκτημα στη Ρωσία χρησιμοποιεί ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, VR, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα επίπεδα άγχους στα ζώα και να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος. Το κοπάδι που έχει εξοπλιστεί με τα σχεδιασμένα ειδικά για το κεφάλι των αγελάδων γυαλιά βλέπει σε ένα ειδικό πρόγραμμα προσομοίωσης «λιβάδια καλοκαιρινά». Έτσι σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα επίπεδα στρες και να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος, το υπουργείο ενέκρινε μια πρωτότυπη μέθοδο: Φόρεσε σε κοπάδι αγελάδων ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, VR! Το κοπάδι που έχει εξοπλιστεί με τα σχεδιασμένα ειδικά για το κεφάλι των αγελάδων γυαλιά, βλέπει σε ένα ειδικό πρόγραμμα προσομοίωσης «λιβάδια καλοκαιρινά» και όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα του πειράματος, η μέθοδος φαίνεται να αποδίδει, αφού οι αγελάδες νιώθουν λιγότερο στρες. Η καλή συναισθηματική κατάσταση των ζώων έχει αποδειχτεί πως αυξάνει την παραγωγή. Εξ ου και πολλές φάρμες ανά τον κόσμο ακολουθούν διάφορες πρακτικές. Για παράδειγμα, κάποιοι βάζουν τα ζώα να ακούν κλασική μουσική, οι Αμερικανοί εγκαθιστούν περιστρεφόμενες βούρτσες για μασάζ, ενώ στην Ευρώπη ρομποτικά συστήματα εξασφαλίζουν τη μέγιστη κίνηση των ζωντανών στη φάρμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass