Το νέο αεροσκάφος της Airbus

ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΑ STAR WARS

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2020 21:56

Η Airbus SE παρουσίασε ένα νέο μοντέλο ενός κομψού αεριωθούμενου αεροσκάφους με πίσω τις μηχανές, όμοιο με αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση, στις ταινίες Star Wars.


Το αντίγραφο του μοντέλου για τις ανάγκες της παρουσίασης, μήκους δύο μέτρων, και παρουσιάστηκε στο Air Show της Σιγκαπούρης την περασμένη Τρίτη, διαθέτει τη λεγόμενη «άτρακτο με υβριδικά φτερά» που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.
Η πρώτη δοκιμή που έκανε η Airbus στο μοντέλο, το οποίο ονομάζεται Maveric, ήταν τον περασμένο Ιούνιο στη Γαλλία και η εταιρεία θα συνεχίσει τις πτήσεις στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, δήλωσε ο σχεδιαστής της στην πόλη Τουλούζ. «Χρειαζόμαστε αυτά τα μικρά, δοκιμαστικά μοντέλα για να αξιολογήσουμε το αν αυτά θα είναι έργα βιώσιμης και ασφαλούς λειτουργίας», δήλωσε ο Ζαν Μπρις Ντιμόν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Airbus. «Επιπλέον, χρειαζόμαστε αυτές τις ανακαλύψεις, αυτές τις τεχνολογίες για να ανταποκριθούμε στην περιβαλλοντική μας πρόκληση».
Οι προγραμματιστές και οι αεροπορικές εταιρείες διερευνούν νέα σχέδια για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η ανάμειξη των πτερυγίων με την άτρακτο -τύπου Star Wars- είναι μία από τις πολλές πιθανές λύσεις.
Το Maveric έχει τη δυνατότητα να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων έως και 20% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα κλασικά αεροσκάφη και ανοίγει δυνατότητες για διαφορετικά συστήματα προώθησης και σχέδια καμπίνας, σύμφωνα με την Airbus.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass