Ραγδαία αύξηση πωλήσεων σε συσκευές δικτύου και laptop

Λόγω τηλεργασίας *Οι επιπτώσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 20:19

ΑΘΗΝΑ

Ενώ η πανδημία του κορονοϊού πλήττει μεγάλα τμήματα της οικονομίας, η τηλεργασία αυξάνει κατακόρυφα τις πωλήσεις των laptop (φορητοί υπολογιστές) και άλλων συσκευών δικτύου.

Η ανάγκη επικοινωνίας και εργασίας μέσα σε τέσσερις τοίχους απαιτεί νέες αγορές και αναβαθμίσεις. «Καταγράφουμε μια αυξημένη ζήτηση ειδών γραφείου για εργασία από το σπίτι (Home-Office) στα ηλεκτρονικά μας καταστήματα (Online-Shops). Πρόκειται για φορητούς υπολογιστές, οθόνες, καλώδια και εκτυπωτές», δήλωσε εκπρόσωπος των αλυσίδων ηλεκτρονικών ειδών Media Markt και Saturn. Και για την κατασκευάστρια AVM, την εταιρεία του Βερολίνου Fritz!Box είναι πολύ θετικό το ότι το σπίτι πρέπει να μετατραπεί σε γραφείο: «Βλέπουμε αυτήν τη στιγμή αυξημένο ενδιαφέρον για το VPN, με άλλα λόγια για μια ασφαλή σύνδεση με το δίκτυο της εταιρείας από το σπίτι. Δεδομένου ότι τα smartphones και τα tablets χρησιμοποιούνται περισσότερο, αυξάνεται έντονα η ζήτηση και για προϊόντα μεγαλύτερης εμβέλειας WLAN».

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες προωθούν με ταχείες διαδικασίες την εξ αποστάσεως εργασία των υπαλλήλων τους. Εταιρείες αγόρασαν άδειες λογισμικού για ασφαλείς συνδέσεις VPN και, από την άλλη, αναβάθμισαν την κεντρική υποδομή στην έδρα τους με τις αντίστοιχες άδειες επέκτασης, όπως διαπιστώνει η γερμανική εταιρεία προμήθειας τεχνολογίας δικτύων Lancom. Προβλήματα για την προμήθεια προϊόντων με αυξημένη ζήτηση που κατασκευάζονται στη Γερμανία δεν υπάρχουν πάντως, διότι, όπως λέει εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας: «Mπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επωφεληθούμε από τις σύντομες διαδρομές παράδοσης».

Σύμφωνα με τον πάροχο Cloud-τηλεφωνίας Nfon, όλο και περισσότερες εταιρείες ενδιαφέρονται τώρα για τις δυνατότητες πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων. Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών προετοιμάζονται επίσης γι΄ αυτό. Έτσι, η NEC προσφέρει, εν τω μεταξύ, καλύτερα ενσωματωμένα ηχεία.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Εξ άλλου τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-Commerce) στην Ελλάδα καταγράφει έρευνα που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.). Στην έρευνα, με διάρκεια 18/03 - 21/03, συμμετείχαν 307 επιχειρήσεις τόσο από τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα όσο και τα μέλη του Συνδέσμου.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας, ποσοστό 92% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η εξάπλωση της πανδημίας έχει ήδη επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους. Οι κλάδοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο είναι τα είδη μόδας, τα αθλητικά είδη, τα κοσμήματα, τα είδη σπιτιού και οι λευκές συσκευές.

Αναφορικά με τα στοιχεία που περισσότερο παρατηρούν λόγω της παρούσας κατάστασης, το 74% δήλωσε ότι λαμβάνουν σημαντικά λιγότερες παραγγελίες σε σχέση με πριν, 15% περισσότερες παραγγελίες πελατών, 42% καθυστερήσεις παράδοσης ή διακοπή προμηθειών, 31% καθυστερήσεις σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών / Courier και 27% θέμα με την ασφάλεια των εργαζομένων.

Όσον αφορά στις σημαντικότερες επιπτώσεις που αναμένουν από την πανδημία στην επιχείρησή τους για το 2020, το 84% αναμένει μείωση των πωλήσεων, 67% μείωση της ζήτησης, 64% προβλήματα χρηματοδότησης - ρευστότητας. Σημειώνεται ότι ποσοστό 3% αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες.

Στις σημαντικότερες οικονομικές επιπτώσεις για ολόκληρο το έτος, ποσοστό 79% αναφέρει μείωση κερδών λόγω χαμηλότερων πωλήσεων, 77% μείωση πωλήσεων λόγω χαμηλότερης ζήτησης και 34% μείωση πωλήσεων λόγω έλλειψης αποθεμάτων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του GR.EC.A. ποσοστό 22% δήλωσε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πώληση εκτός συνόρων με κύριο σημείο δυσκολίας την Ευρώπη, κυρίως σε Ιταλία και Κύπρο, ενώ 48% αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραλαβή προϊόντων με κύριο σημείο δυσκολίας την Ευρώπη, κυρίως Ιταλία, και την Κίνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass