Προσέξτε τις… υπερβολικά καλές προσφορές

Οδηγίες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 19:30

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών προτείνει: «Μην ανοίγετε ύποπτους ηλεκτρονικούς συνδέσμους (links) ή ύποπτα επισυναπτόμενα αρχεία που λαμβάνετε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Να αναβαθμίζετε και να ενημερώνετε το λογισμικό τεχνικής ασφαλείας. Να πραγματοποιείτε αγορές μόνο από αξιόπιστους πωλητές-ηλεκτρονικά καταστήματα και να ελέγχετε τις κριτικές των πελατών τους. Μην ανταποκρίνεστε σε ύποπτα μηνύματα ή κλήσεις.

Να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν εντοπίζετε στο διαδίκτυο προς πώληση, προϊόντα που φαίνεται να έχουν εξαντληθεί στην αγορά. Αν η προσφορά φαίνεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, διατηρήστε επιφυλάξεις γιατί μάλλον δεν είναι πραγματική.

Να ενημερώνεστε από έγκυρες και επίσημες πηγές και μη μοιράζεστε ειδήσεις και δημοσιεύσεις που δεν προέρχονται από αξιόπιστες πηγές. Μην κάνετε δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις χωρίς να ελέγχετε τη γνησιότητα και αξιοπιστία τους.

Απευθυνθείτε στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές όταν αντιληφθείτε ότι πέσατε θύμα απάτης. Πληροφοριακό και οπτικοποιημένο υλικό (infographics και βίντεο) έχει αναρτηθεί στους λογαριασμούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Facebook και Twitter, καθώς στις σελίδες της Europol και της Interpol στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/documents/safe-at-home_gr.pdf

https://www.interpol.int/News-and-Events/News/2020/INTERPOL-warns-of-financial-fraud-linked-to-COVID-19

https://www.facebook.com/InterpolHQ/photos/a.485008874857713/3863471060344794/?type=3&theater

https://www.facebook.com/InterpolHQ/photos/a.485008874857713/3867162306642336/?type=3&theater

Καλούνται οι πολίτες για ανάλογες περιπτώσεις να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr). Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD Μέσω twitter: @CyberAlertGR και τηλεφωνικά: 11188.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass