H BMW κατοχύρωσε πατέντα για τιμόνι που θα μπορεί να μεταβάλλει το σχήμα του

Δημοσίευση: 19 Απρ 2020 18:12

Μέχρι στιγμής και για όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχουν τα αυτοκίνητα το τιμόνι, με το κλασικό του σχήμα και τις διάφορες παραλλαγές του από πλευράς μεγέθους, υλικού και τελευταία και με επίπεδο κάτω μέρος, είναι αναπόσπαστο στοιχείο του εσωτερικού.

Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορα νέα κόνσεπτ, όπως π.χ. τύπου joystick ή αεροπορικού χειριστηρίου, ειδικά σε συνδυασμό και με την αυτόνομη οδήγηση, όμως οι ειδικοί αναφέρουν πως ένα τιμόνι και πεντάλ θα πρέπει πάντα να υπάρχουν. Για λόγους ασφάλειας, καθώς έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης του οδηγού σε περιπτώσεις ανάγκης.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το τιμόνι θα πρέπει να είναι πάντα στρογγυλό. Θα μπορούσε να είναι πιο οβάλ ή πιο ορθογώνιο, θυμίζοντας και αυτά των μονοθεσίων της Φόρμουλα 1 ή ακόμα και να έχει μεταβλητό σχήμα. Σαν και αυτό που κατέθεσε σε γραφείο ευρεσιτεχνιών η BMW προκειμένου να κατοχυρώσει και την αντίστοιχη πατέντα.

Το τιμόνι μεταβλητής γεωμετρίας της γερμανικής εταιρείας έχει στη λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης τη δυνατότητα να μεταλλάσεται προκειμένου να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Προκειμένου ο οδηγός να αισθάνεται πιο άνετα και να μπορεί να ασχοληθεί π.χ. χωρίς περιορισμό με το smartphone του κρατώντας το ακριβώς μπροστά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass