F1 και κορονοϊός: Αν ξεκινήσει, δεν ξανασταματάει

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2020 15:01

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Gérard Saillant, επικεφαλής της ιατρικής κομισιόν της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, είπε στη γαλλική εφημερίδα «L’Equipe»:


«Η κατάσταση έχει εξελιχθεί αρκετά. Έχουμε πλέον εξοπλισμό που επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο και την ταχεία διάγνωση, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε και όσους έχουν έρθει σε επαφή με όποιον βρεθεί θετικός. Δεν θα δούμε ξανά αναβολή αγώνα. Είναι σαν να θέλετε να κλείσουμε το μετρό αν ένας επιβάτης διαγνωστεί θετικός».
Σύμφωνα με τον Γάλλο ειδικό, ακόμα κι αν εντοπιστεί κρούσμα, δεν θα σημάνει την αναβολή της αγωνιστικής δράσης – όπως συνέβη τον Μάρτιο στην Αυστραλία.
 Μπορεί η πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020 να αναβλήθηκε μετά την ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού στα paddock, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν θα συμβεί ξανά.
«Πρέπει να περιορίσουμε τα ρίσκα. Με ένα Grand Prix κεκλεισμένων των θυρών, δεν απαιτούνται χώροι φιλοξενίας. Όσοι είναι παρόντες στα paddock, μπορούν να βρίσκονται σε χώρο με εξαερισμό και δίχως περιορισμούς», είπε ο Γάλλος.
Η Liberty Media έχει γνωστοποιήσει το πλάνο της για πρεμιέρα της σεζόν στην Αυστρία, στις 5 Ιουλίου. Φυσικά, κορονοϊού επιτρέποντος. Και μετά; Ο Saillant λέει: «Το τι θα γίνει στην Αυστρία μπορεί να διαφέρει από ό,τι συμβεί στη Γερμανία ή την Ουγγαρία. Κάθε χώρα έχει διαφορετικούς νόμους και περιορισμούς, ενώ η κατάσταση στον τόπο που βρίσκεται η πίστα, αλλά και τα ξενοδοχεία που θα πρέπει να φιλοξενήσουν τους εργαζόμενους στο σπορ, μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα. Αν μία πίστα είναι στην εξοχή, τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με ένα σιρκουί πόλης. Η Σιγκαπούρη ή το Βιετνάμ θα έπρεπε να οργανωθούν διαφορετικά από ιατρικής πλευράς αν αποφάσιζαν τώρα να οργανώσουν έναν αγώνα. Με τα σημερινά δεδομένα στη Σιγκαπούρη η τοπική κυβέρνηση θα επέβαλλε 14 ημέρες απομόνωσης σε όλα τα μέλη του paddock προτού τους επιτρέψει να πάνε στην πίστα. Όμως στην Αυστρία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η χώρα βγαίνει από την κρίση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass