Ρομπότ σκοτώνει τον κορονοϊό με υπεριώδη ακτινοβολία

ΜΟΛΙΣ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ - ΚΟΣΤΙΖΕΙ 140.000 ΔΟΛΑΡΙΑ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2020 15:34

Ενα ιαπωνικό ρομπότ κάνει αυτόματη απολύμανση νοσοκομείων και άλλων χώρων, καταστρέφοντας τον κορονοϊό SARS-CoV-2 μέσα σε μόνο δύο λεπτά, με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας (UV).


Το ρομπότ LightStrike της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Terumo εκπέμπει υπεριώδες φως σε μήκος κύματος 200 έως 315 νανομέτρων, το οποίο απολυμαίνει κρεβάτια, πόμολα και άλλες επιφάνειες. Μετά από ακτινοβόληση δύο έως τριών λεπτών οι παθογόνοι μικροοργανισμοί έχουν υποστεί αρκετή βλάβη για να αδρανοποιούνται ή να καταστρέφονται.
Η τεχνολογία είχε δοκιμαστεί με επιτυχία κατά ανθεκτικών βακτηρίων, ακόμη και εναντίον του ιού Έμπολα, ενώ τώρα η αμερικανική εταιρεία Xenex Disinfection Services ανακοίνωσε ότι δοκίμασε το ρομπότ εξίσου επιτυχώς και κατά του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τους «Finacial Times».
Η απολύμανση από το ρομπότ εμφάνισε αποτελεσματικότητα 99,99% και στην εξαφάνιση του κορονοϊού από ιατρικές μάσκες Ν95, για τις οποίες υπάρχει έλλειψη διεθνώς. Πολλά νοσοκομεία, παγκοσμίως, έχουν δείξει ενδιαφέρον για το ρομπότ, το οποίο κοστίζει περίπου 140.000 δολάρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass