MOTOGP: Ξεκίνησε η μάχη με «χτυπήματα» εκτός πίστας

Ο QUARTARARO ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 12:16

Η FIM, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας, έχει αρχίσει έρευνα για πιθανές παρανομίες στη μοτοσικλέτα Yamaha R1 GYTR που οδήγησε ο Fabio Quartararo σε πρόσφατη προπόνηση που έκανε στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας. Η μοτοσικλέτα αυτή

προετοιμάστηκε από την tech-Solutions και ο Γάλλος πιλότος με την ομάδα ανέβασαν τις σχετικές φωτογραφίες στα social media. Όλα καλά ως εδώ, όμως το MotoGP είναι ένας ανταγωνιστικός χώρος και αντίπαλη ομάδα -που δεν κατονομάζεται προς το παρόν- είδε από τις φωτογραφίες ότι χρησιμοποιήθηκαν μετατροπές που απαγορεύονται από τον σχετικό κανονισμό, ο οποίος αναφέρει ποιες μετατροπές μπορούν (για λόγους ασφαλείας) να γίνουν στη στάνταρ μοτοσικλέτα που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει κάθε οδηγός για να προπονηθεί.
Έτσι αν αυτό επιβεβαιωθεί ο Fabio πρέπει πριν από το ξεκίνημα του Αγώνα στη Χερέθ, να απολογηθεί εκεί στην επιτροπή της FIM, χωρίς να αναμένεται κάποια σοβαρή ποινή και ίσως όλο το πράγμα να περιοριστεί σε μια επίπληξη! Βέβαια εδώ να πούμε ότι μια νορμάλ μοτοσικλέτα, ακόμη και με αρκετές μετατροπές δεν μπορεί καν να πλησιάσει αυτήν του MotoGP, ειδικά αν δεν βάλει κάρμπον φρένα και δεν χρησιμοποιήσει λάστιχα Michelin MotoGP. Έτσι το μόνο νόημα που βγαίνει από αυτήν την ένσταση είναι ότι κάποιος αντίπαλος μάνατζερ θέλει να δημιουργήσει έστω ένα μικρό πρόβλημα στον Γάλλο, ώστε να του αποσπάσει την προσοχή. Από την άλλη οι κανονισμοί είναι για να εφαρμόζονται και η ομάδα που προετοίμασε τη μοτοσικλέτα, αλλά και ο μάνατζερ του Quartararo έπρεπε να είχαν διαβάσει καλύτερα τον κανονισμό και να είναι μέσα στα πλαίσια ώστε κανείς να μην μπορεί να πει τίποτε, όπως άλλωστε έκαναν όλοι οι οδηγοί που προπονήθηκαν με R1 αυτές τις ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass