Στη Renault o Alonso

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2020 17:20

Η Renault F1 ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, τη μεγάλη επιστροφή του Fernando Alonso στην ομάδα της αλλά και στη Formula 1! O Ισπανός επιστρέφει (ξανά) στην ομάδα που τον ανέδειξε αφού μετά το ντεμπούτο του στη Minardi το 2001, πέρασε μία σεζόν ως δοκιμαστής στη Renault κι από το 2003 άρχισε να γράφει ιστορία. Σπάζοντας ρεκόρ γνωρίζοντας επιτυχίες παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Alonso κατέκτησε με τους μπλε δύο παγκόσμιους τίτλους – το 2005 και το 2006.


Ακολούθησε η επεισοδιακή σεζόν στη McLaren, προτού ο οδηγός από το Οβιέδο επιστρέψει στην ομάδα του Ένστον. Αυτή τη φορά χωρίς ανάλογους θριάμβους. Είχε τις «στιγμές» του – είχε όμως και τον ρόλο του στο σκάνδαλο «Crash-Gate».
Τώρα, έχοντας αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2018, ο 38χρονος έψαχνε τρόπο να επιστρέψει. Και η ιδανική συγκυρία ήρθε με την απόφαση του Daniel Ricciardo να εγκαταλείψει το καράβι στο τέλος του έτους και να πάει στη McLaren.
Έτσι η Renault ήθελε μία κίνηση εντυπωσιασμού αλλά και ουσίας, αφού η εμπειρία του Alonso ενδεχομένως να αποδειχθεί πολύτιμη στην προσπάθειά της να βάλει ξανά πλώρη προς την κορυφή. Και για τον νικητή 32 Grand Prix, αποτελούσε την καλύτερη αν όχι τη μοναδική επιλογή, αφού οι πόρτες στις μεγάλες ομάδες ήταν για διάφορους λόγους κλειστές. Η φημολογία είχε ξεκινήσει εβδομάδες νωρίτερα αλλά ήταν μόλις 24 ώρες νωρίτερα που η είδηση της μεγάλης επιστροφής άρχισε να διαρρέει.
«Η Renault είναι η οικογένειά μου και με αυτή έχω τις καλύτερες αναμνήσεις μου από τη Formula 1, με τα δύο πρωταθλήματα που κατακτήσαμε μαζί. Όμως τώρα κοιτάζω μπροστά. Νιώθω περηφάνια και έντονα συναισθήματα που επιστρέφω στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω την καριέρα μου αλλά και να επιστρέψω τώρα μαχόμενος στο υψηλότερο επίπεδο. Οι αρχές και οι φιλοδοξίες μου εναρμονίζονται με της ομάδας. Η πρόοδός της αυτό τον χειμώνα μου τοποθετεί βάσεις για το 2022 και θα μοιραστώ όλη την εμπειρία μου, με όλους τους μηχανικούς και τα μέλη της ομάδας. Η Renault θέλει και έχει τα μέσα να επιστρέψει στο βάθρο, το ίδιο κι εγώ», είπε ο Alonso.
Ο Alonso επιστρέφει το 2021, μία σεζόν που εφαρμόζεται η επιβολή του budget cap που αναμένεται να μειώσει την ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες. Αυτό θα μειωθεί κι άλλο κάθε χρόνο που περνάει, ενώ οι σημαντικές αλλαγές κανονισμών του 2022, θα δώσουν την ευκαιρία στη Renault να κυνηγήσει τη μεγάλη επιστροφή στην κορυφή. Άλλωστε κακά τα ψέματα, εκεί ποντάρει και ο Alonso.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass