Θα ξεκλειδώνουν και τα ΙΧ τα smartphones

ΣΕ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΑ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2020 17:10

Τα επόμενα χρόνια οι οδηγοί δεν θα χρειάζονται κλειδί για να μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους αλλά απλώς το smartphone τους. Τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα είναι πια πολυεργαλεία αλλά η Apple σκοπεύει να το πάει ακόμα πιο πέρα δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητά μας.


Σύντομα η εταιρεία – κολοσσός της τεχνολογίας θα εντάξει στο πρόγραμμά της το «ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου». Με την εφαρμογή αυτή ο ιδιοκτήτης του κινητού θα έχει συνδεδεμένο το iPhone ή το Apple Watch με το αυτοκίνητό του, εφόσον το όχημα που κατέχει, υποστηρίζει αυτή την υπηρεσία. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να τοποθετεί το κινητό κοντά σε μια συσκευή ανάγνωσης NFC που θα βρίσκεται στο αυτοκίνητό του, συνήθως κοντά στη λαβή της πόρτας του αυτοκινήτου. Έτσι με μία κίνηση, χωρίς επιπλέον κωδικούς και περαιτέρω πιστοποιήσεις θα μπορεί να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του.
Η εταιρεία αποκάλυψε μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά του ψηφιακού κλειδιού.
Ο χρήστης-οδηγός θα μπορεί να έχει αποθηκευμένα παραπάνω από ένα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να κουβαλάει μαζί του όλα τα κλειδιά των αυτοκινήτων που πιθανόν να χρησιμοποιεί καθημερινά. Βέβαια, αν κάποιος χρήστης επιθυμεί περισσότερη ασφάλεια αυτό θα είναι εφικτό αφού θα μπορεί να προσθέσει ένα ενδιάμεσο βήμα επιβεβαίωσης, χρησιμοποιώντας το Face ID ή το Touch ID της συσκευής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το ψηφιακό κλειδί θα μπορεί να λειτουργεί παντού, ακόμη κι αν ο οδηγός μείνει χωρίς δεδομένα στο κινητό του.
Ο οδηγός θα μπορεί να μοιράζεται το ψηφιακό κλειδί κοινοποιώντας το σε ακόμη πέντε άτομα που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής θα μπορεί ακόμα και να παρεμβαίνει ουσιαστικά στον τρόπο οδήγησης άλλων προσώπων μειώνοντας την επιτάχυνση, την τελική ταχύτητα ή την ένταση του ήχου.
Το ψηφιακό κλειδί θα είναι δυνατό να λειτουργεί έως και 5 ώρες μετά το σβήσιμο του κινητού ή του Apple Watch που πιθανόν θα έχει μείνει από μπαταρία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να ανοίξει και να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και χωρίς τη χρήση κινητού τηλεφώνου.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών, αυτή η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη αρχικά στην BMW στη σειρά 5, το 2022. Φυσικά πολύ σύντομα αυτή η λειτουργία θα αποτελέσει βασικό στοιχείο πολλών άλλων μοντέλων διάφορων εταιρειών, κυρίως πολυτελών μοντέλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass