Φουτουριστικό αεροσκάφος

ΤΟ VA-1X EVTOL ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΗΣ ΑΠΟΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 240 ΧΛΜ/ΩΡΑ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 13:10

Σχέδια για ένα μοντέρνο, φουτουριστικό αεροσκάφος κάθετης αποπροσγείωσης που προορίζεται για χρήση ως αεροταξί, παρουσίασε η βρετανική Vertical Aerospace.


Σύμφωνα με την εταιρεία, το VA-1X eVTOL έχει σχεδιαστεί ως ένα αεροσκάφος υψηλών επιδόσεων ικανό τόσο για μεγάλες πτήσεις όσο και για μικρότερες, μεταξύ κοντινών πόλεων. Είναι ικανό να μεταφέρει πέντε άτομα -έναν πιλότο και τέσσερις επιβάτες- και, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία προορίζεται να αποτελέσει το πρώτο πιστοποιημένο, με φτερά, πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης αποπροσγείωσης (eVTOL) στον κόσμο, με σκοπό την έναρξη πτήσεων εμπορικού χαρακτήρα το 2024. Η κατασκευή του θα αρχίσει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι δημιουργοί του VA-1X δίνουν έμφαση στην ασφάλειά του, τονίζοντας πως θα πιλοτάρεται από έμπειρους πιλότους και τα επίπεδα ασφαλείας του θα είναι «εξέχοντα», με «σύμφυτα» εφεδρικά συστήματα.
Οι επιβαίνοντες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν εύκολα από πλαϊνές πόρτες, ενώ υπάρχει χώρος για αποσκευές τόσο σε ξεχωριστό χώρο όσο και στη θέση του επιβαίνοντα. Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, υπάρχουν μεγάλα παράθυρα για ασυνήθιστα μεγάλη θέα, ενώ υπάρχουν και σημεία φόρτισης και οθόνες με πληροφορίες για να μπορεί ο επιβαίνων να εργάζεται ή να λαμβάνει πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Οι δημιουργοί του τονίζουν πως είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν εκπέμπει ρύπους και είναι σε εξέλιξη προσπάθειες για δημιουργία μιας «πραγματικά βιώσιμης» αλυσίδας προμηθευτών. Έχει σχεδιαστεί έχοντας κατά νου τη μείωση του ήχου, με την εταιρεία να υποστηρίζει πως τα επίπεδα ήχου του είναι 30 φορές πιο κάτω από ό,τι σε ένα συμβατικό ελικόπτερο.
Επίσης, έχει αεροδυναμικό σχεδιασμό, ώστε να μπορεί να πετά με λιγότερη ενέργεια από αυτήν που θα χρειαζόταν ένα ελικόπτερο.
Η cruise ταχύτητα που αναφέρουν οι δημιουργοί του είναι 240 χλμ/ώρα και η εμβέλειά του 160 χλμ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass