Γαλλική μάχη στο MOTOGP

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ FABIO QUARTARARO

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2020 12:02

Ο αγώνας θα γίνει στην πίστα της Γαλλίας, το Le Mans, σήμερα στις 14.00 και είναι ο 10ος γύρος της σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι η πίστα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή μιας και αντί για τον Μάιο, το GP θα γίνει φέτος Οκτώβρη! Επομένως περιμένουν χαμηλές

θερμοκρασίες και πιθανότητα βροχής. Τα διαθέσιμα ελαστικά είναι τα γνωστά (μαλακά, μεσαία και σκληρά) με τα πίσω να είναι ασύμμετρα, αφού η δεξιά τους πλευρά είναι ενισχυμένη. Ασύμμετρα είναι και τα πίσω βρόχινα ελαστικά της Michelin, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μαλακή και μεσαία γόμα.
«Το Le Mans είναι μια πίστα που απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή μας. Υπάρχουν αρκετές κλειστές στροφές και τα φρένα είναι πρόκληση εδώ». «Το μπροστινό ελαστικό έχει πολλή δουλειά κι έτσι έχουμε επιλέξει πολύ προσεχτικά τις διαθέσιμες γόμες». «Επιπλέον θα αγωνιστούμε σε εντελώς διαφορετικό μήνα απ’ ό,τι συνήθως. Άρα το πρωί ειδικά θα έχει πολύ κρύο, αλλά το λάβαμε κι αυτό υπόψη», λέει ο Piero Taramasso. Ο Fabio Quartararo είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Valentino Rossi στην εργοστασιακή Yamaha τη νέα χρονιά.
Παράλληλα, ο Γάλλος προσπαθεί φέτος να πάρει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη μεγάλη κατηγορία από τον Marc Marquez. Τόσο ο Ιταλός, όσο και ο Ισπανός, αποτελούν παραδείγματα και είδωλα για τον νεαρό Γάλλο αναβάτη της Petronas Racing. «Ο Valentino ήταν παράδειγμα για μένα από παιδί. Ήταν το πρότυπό μου», έλεγε σε συνέντευξή του στην Ισπανική Marca ο Quartararo. «Θυμάμαι τον πρώτο του Αγώνα που είδα όταν ήμουν 6χρ στην Jerez. Τότε είχα πει στον εαυτό μου ότι θέλω να γίνω οδηγός στο MotoGP».
«Ο Rossi είναι ο οδηγός που θέλω να του μοιάσω. Αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα και από αυτόν έχω μάθει τα περισσότερα». Ωστόσο σημείο αναφοράς για τον Fabio είναι και ο Marc Marquez. «Ο Marc είναι πολύ δυνατός στο μυαλό. Είναι μια ικανότητα που μαθαίνεις από τους κορυφαίους οδηγούς. Αυτός είναι ο καλύτερος αναβάτης για την ώρα». Τέλος, αποκάλυψε και τι θα κάνει για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, που ήρθε στην αρχή της χρονιάς στην Jerez. «Στα τέλη του ’19 έλεγα ότι θέλω να φύγω απ’ αυτή την ομάδα με μια νίκη. Ευτυχώς δεν μου πήρε πολύ να τα καταφέρω». «Θα κάνω ένα τατουάζ στο χέρι μου στο τέλος της σεζόν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass