Αγώνας στο Nürburgring!

Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2020 12:10

Μετά από επτά χρόνια απουσίας -ο τελευταίος αγώνας στο Nürburgring έγινε το 2013- η θρυλική γερμανική πίστα επιστρέφει με το Άιφελ Grand Prix.


Έχει περάσει τόσος πολύ καιρός από τον τελευταίο αγώνα που έγινε εκεί, ώστε το Nürburgring να θεωρείται ουσιαστικά ένας νέος προορισμός. Σημειώστε ότι τα υβριδικά μονοθέσια τελευταίας γενιάς δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ εκεί. Πάρα ταύτα οι ομάδες και οι οδηγοί πιθανότατα έχουν μια ιδέα από το παρελθόν για το τι να περιμένουν (επίσης από τις εμπειρίες τους από άλλες μορφές αγώνων). Το τελευταίο GP στο Nürburgring το 2013 είχε γίνει τον Ιούλιο. Συνεπώς η διαδικασία συλλογής στοιχείων κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής θα ξεκινήσει από λευκό χαρτί.
Καθώς υπάρχει ευρεία γκάμα στροφών και δεν υπάρχουν πρόσφατα δεδομένα από τα μονοθέσια της Formula 1 σε αυτήν την πίστα, αυτήν την εποχή, η Pirelli επέλεξε τις μεσαίες γόμες της γκάμας της ώστε να αντιμετωπίσει μια ευρεία ποικιλία συνθηκών.
Η πρότερη εμπειρία έχει δείξει ότι το Nürburgring δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό με τα ελαστικά: Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που θα δούμε τη χρήση να επικεντρώνεται στις πιο μαλακές γόμες.
Ο καιρός θα δώσει αφορμή για πολλές συζητήσεις καθώς αυτήν την εποχή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής και χαμηλών θερμοκρασιών. Πρόσφατα ο αγώνας αντοχής των 24 Ωρών του Nürburgring διακόπηκε για 9 ώρες λόγω καταρρακτώδους βροχής. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα να δούμε τα βρόχινα ελαστικά Cinturato να χρησιμοποιούνται κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι συχνές βροχές στην περιφέρεια Άιφελ έχουν ως αποτέλεσμα η πίστα να ξεπλένεται συχνά, έτσι φεύγει η γόμα που έχει στρωθεί και γλιστράει. Υπάρχουν μερικά υπερυψωμένα κερμπ στα σικέιν (ειδικά σ’ αυτό που ονομάζεται NGK) αυτό υποχρεώνει τους οδηγούς να κρατούν μια πιο καθαρή γραμμή.
«Το Nürburgring είναι ουσιαστικά για μας ένας νέος αγώνας. Θα το αντιμετωπίσουμε σαν να πηγαίνουμε για πρώτη φορά με τη Formula 1, μολονότι έχουμε τρέξει πολλές φορές σε άλλα πρωταθλήματα. Για να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι καλυμμένα επιλέξαμε τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας μας που ταιριάζουν στις ποικίλες απαιτήσεις της πίστας. Πιθανόν μεγαλύτερο θέμα θα είναι ο καιρός καθώς αναμένονται βροχές και χαμηλή θερμοκρασία αυτήν την εποχή. Οπότε οι ομάδες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ασυνήθιστες καταστάσεις σε μία πίστα με την οποία δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένες. Αυτός ο αγώνας θα ευνοήσει τις ομάδες και τους οδηγούς που προσαρμόζονται γρήγορα στις νέες καταστάσεις. Νομίζω ότι οφείλουμε να πούμε πως πρόκειται για έναν αγώνα, πολλών μεταβλητών. Πιθανόν να δούμε να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οι πέντε τύποι ελαστικών που είναι διαθέσιμοι για το Γκραν Πρι». Ανέφερε ο Isola επικεφαλής ελαστικών F1.
Σήμερα στις 15.00 ένας ιστορικός αγώνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass