Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλεψε τις εντυπώσεις ο Περιστεράς

ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2020 13:28

Οι επίσημες δοκιμές του 2020 έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο για τον 15χρονο Πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Περιστερά, που βρέθηκε στην πίστα Autodromo Del Levante στο Μπάρι της Ιταλίας, με την ομάδα του Team Roc 'n' DeA, για να οδηγήσει τη Yamaha R3

με την οποία πήρε μέρος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV στην κατηγορία Supersport 300, τη χρονιά που πέρασε. Ο Περιστεράς εξοικειώθηκε αμέσως με τις 9 στροφές της μικρής διαδρομής των 1,577μ και ακολουθώντας τον Πρωταθλητή Ιταλίας και νικητή στη Moto2, Massimo Roccoli στο τρίτο του εικοσάλεπτο στην πίστα κατέβασε χρόνο στο 52.76 που τον έφερε στην πρώτη θέση από όλες τις Supersport 300 που ήταν στην πίστα.
Στο επόμενο 20λεπτο σε ρόλο δασκάλου ο Alex De Angelis και ο Γιάννης “πετούσε” κατεβάζοντας τον χρόνο στο 52.313 που ήταν ο καλύτερος χρόνος της πίστας, με μόνο τον Luca Bernardi, Πρωταθλητή Ιταλίας στην κατηγορία Supersport με τη Yamaha R6 να είναι ταχύτερος από τον Έλληνα οδηγό! Η συνέχεια ήταν ανάλογα καλή με την ομάδα να κάνει προσομοιώσεις Αγώνα, με τον Roccoli να συναγωνίζεται και να πιέζει τους Περιστερά και Palladino (που ήταν οι δύο ταχύτεροι) και τον 15χρονο οδηγό μας να κερδίζει και τις τρεις προσπάθειες που έγιναν. Μάλιστα ο Περιστεράς ήταν σταθερός στο 52.43 ακόμη και αργά το απόγευμα όταν η πιο κρύα πίστα δεν μπορούσε πια να “βγάλει” καλούς χρόνους.
ALEX DE ANGELIS – ΟΔΗΓΟΣ MOTOGP
“Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση του Γιάννη Περιστερά σήμερα και πιστεύω ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την επιτυχία: να προπονείται με ταχύτερους οδηγούς και να προσπαθεί να βελτιώνεται! Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός είναι χαμηλότερου επιπέδου και δεν έχει νόημα να είναι πρώτος χωρίς έντονο συναγωνισμό. Εδώ πίεσε στα όρια και έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ακολουθώντας μας βελτίωσε τα σημεία που χρειαζόταν, ενώ ήταν δυνατός και σε αντοχή στην πίεση”.