WRC: Ράλι Μόντε Κάρλο

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2021 16:15

Την 50ή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και όγδοη στο Ράλι Μόντε Κάρλο, πανηγύρισε ο Sebastien Ogier.


Ο Γάλλος που ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος με προβάδισμα 13 δευτερολέπτων από τον teammate του στην Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans, πήρε 3 από τις 4 ειδικές διαδρομές της Κυριακής και έφτασε στον τερματισμό διευρύνοντας το προβάδισμά του στα 32.6 δευτερόλεπτα.
Ο 37χρονος που έτρεψε εντός έδρας αφού κατάγεται από την Γκαπ που ήταν το κέντρο του αγώνα, ήταν ταχύτερος και στην Power Stage άρα ξεκίνησε τη χρονιά με τη μέγιστη συγκομιδή των 30 πόντων. Μάλιστα, οι 8 νίκες του απλώνονται σε 3 διαφορετικές δεκαετίες και έχουν έρθει με πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές – αυτό κι αν είναι επίτευγμα. Όσο για τον Evans, παραδέχθηκε πως δεν ένιωθε την αυτοπεποίθηση να πιέσει στο 100%. Πήρε πάντως και βαθμούς από την τρίτη θέση στην Power Stage, άρα ολοκλήρωσε την πρεμιέρα ικανοποιημένος. Όμως περισσότερο χαρούμενος ήταν ο Jari-Matti Latvala, που στο πρώτο του ράλι ως team manager πλέον της Toyota, είδε τα Yaris WRC να κάνουν το 1-2!
Ο περσινός νικητής στο Μόντε, Thierry Neuville, συμπλήρωσε το βάθρο με το Hyundai i20 Coupe WRC. Ήταν όμως 40 δευτερόλεπτα μακριά. Πάντως και για τον Βέλγο ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα χώρισαν οι δρόμοι του με τον επί σειρά ετών συνοδηγό του, Nicolas Gilsoul. Στο δεξί μπάκετ βρισκόταν ο Martijn Wydaeghe.
Ο Kalle Rovanpera της Toyota απειλούσε τον Neuville, έως ότου ένα κλαταρισμένο ελαστικό τον έριξε ένα λεπτό πίσω. Πέμπτος ήταν ο Dani Sordo με i20 WRC, στο τελευταίο του ράλι έχοντας καθοδήγηση από τον Carlos del Barrio. Νικητής της WRC2 ήταν ο έβδομος γενικής Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia R5, ενώ στη WR3, ο ενδέκατος γενικής Yohan Rossel με Citroen C3. Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Αρκτικό Ράλι Φινλανδίας, που αντικατέστησε στο πρόγραμμα το Ράλι Σουηδίας και θα διεξαχθεί στις 26-28 Φεβρουαρίου με βάση το Ροβανιέμι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass