Ο Hamilton μιλάει για Senna: «Αμφότεροι αντιμετωπίσαμε το σύστημα»

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2021 16:15

Ο Ayrton Senna αποτελούσε το αγωνιστικό ίνδαλμα του Lewis Hamilton, όμως σύμφωνα με τον Βρετανό οι ομοιότητές τους δεν περιορίζονται στις εντός πίστας επιτυχίες.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για εξωαγωνιστικούς παράγοντες που επηρέασαν την πορεία τόσο εκείνου, όσο και του Βραζιλιάνου.
«Αντιμετώπισε μόνος του, ένα σύστημα που δεν ήταν πάντα ευγενικό προς εκείνον. Πράγμα που έχω βιώσει κι εγώ στην καριέρα μου αν και για άλλους λόγους», είπε ο 35χρονος αναφερόμενος στον Ayrton.
O ένας θεωρούσε εαυτόν αδικημένο από την παγκόσμια ομοσπονδία όταν κεφαλή της FIA ήταν ο Jean-Marie Balestre ο οποίος φερόταν να ευνοεί τον Alain Prost, ενώ ο άλλος έσπασε τα στερεότυπα σε κάθε σκαλοπάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήταν άλλωστε ο πρώτος έγχρωμος οδηγός που βρέθηκε στο grid της F1. Να που κατέληξε να είναι και ο πιο επιτυχημένος όλων των εποχών.
Ο οδηγός της Mercedes-AMG Petronas αναφέρθηκε και στο πώς ο Θρύλος της Formula 1 αποτέλεσε καθοριστική φιγούρα σε ό,τι αφορά τη θέληση για εμπλοκή στους αγώνες.
«Ο Senna με ενέπνευσε. Ο τρόπος που οδηγούσε, τα χρώματα στο κράνος του, το πάθος με το οποίο μιλούσε για τους αγώνες, οι επιτυχίες του. Είπα στον εαυτό μου: Θέλω να γίνω οδηγός αγώνων όπως εκείνος και να βρεθώ στη Formula 1. Μου άρεσαν πολύ τα αυτοκίνητα και σκεφτόμουν πως αυτή είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο», είπε ο Βρετανός.
Και κακά τα ψέματα, σκεπτόμενοι είτε τον Ayrton είτε τον Lewis, δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε κι εμείς πως αυτή είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass