Στην τελική ευθεία για το Qatar...

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ APRILIA ΚΑΙ HONDA

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2021 15:01

Η RS-GP του 2021 έκανε την εμφάνισή της πριν από μερικές ημέρες στην πίστα της Jerez, στην Ισπανία, με τους Aleix Espargaro και Lorenzo Savadori να παίρνουν μια πρώτη γεύση από τη νέα μοτοσυκλέτα.


Στην ίδια πίστα – χωρίς όμως τους εργοστασιακούς τους οδηγούς – βρέθηκαν τόσο η Honda, όσο και η ΚΤΜ. Το τεστ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την Aprilia, η οποία πέρυσι παρουσίασε την ολοκαίνουρια RS-GP και φέτος προσπαθεί να την εξελίξει ακόμα περισσότερο, εξαλείφοντας κάποια θεματάκια αξιοπιστίας που έκαναν την εμφάνισή τους πέρυσι. Με νέα αεροδυναμικά, ψαλίδι από ανθρακόνημα και καινούριο φέρινγκ, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές καιρικές συνθηκες, ο Aleix Espragaro κατάφερε τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών να κάνει έναν πολύ καλό χρόνο στο 1:37.747, την ώρα που ο (μέλλων) ομόσταυλός του, ο Savadori, ήταν δύο δευτερόλεπτα πιο αργός. Ωστόσο πέρα από την απειρία, ο Ιταλός έχει και πρόβλημα στον ώμο του.
Από την άλλη, ο Γερμανός δοκιμαστής του HRC, ο Stefan Bradl, βελτίωσε και αυτός τον χρόνο του, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:38,289, ενώ στο 1:38,607 ήταν ο χρόνος του Dani Pedrosa που βρέθηκε στην πίστα για λογαριασμό της ΚΤΜ. Μαζί του είναι και ο Mika Kallio, ο χρόνος του οποίου όμως δεν έγινε γνωστός.
Η πανδημία του Covid-19 έχει ήδη αναγκάσει το MotoGP να αλλάξει τα αρχικά του πλάνα για τους πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν. Το Qatar παραμένει ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, ενώ πλέον γνωρίζουμε ότι εκεί θα γίνει ο δεύτερος, με το τρίτο Grand Prix να διεξάγεται τελικά στην Πορτογαλία. Τα τεστ στο Qatar θα διεξαχθούν κανονικά, με το πρώτο να έχει προγραμματιστεί για τις 5-7 Μαρτίου, ενώ το δεύτερο επίσημο τεστ θα γίνει από τις 10 έως τις 12 του ίδιου μήνα. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 28 Μαρτίου και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα.
Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων όσοι θα βρεθούν στο paddock, το MotoGP θα ακολουθήσει ένα αυστηρότατο πρωτόκολλο, στα πρότυπα του Αυστραλιανού Open (τέννις) και του NBA στις Η.Π.Α.. Όλοι όσοι θα ταξιδέψουν για την Doha, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ εντός 72, ενώ αμέσως με το που θα φτάσουν στην Doha θα κάνουν νέο τεστ και θα μεταφερθούν αμέσως στο ξενοδοχείο τους. Εκεί θα παραμείνουν μέχρις ότου βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ.
ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Qatar, όλα τα μέλη του paddock θα κάνουν τυχαία τεστ, ενώ έχουν δεσμευτεί 4 ξενοδοχεία στην περιοχή για να λειτουργήσουν ως βάση του paddock. Κανείς δε θα επιτρέπεται να νοικιάσει αυτοκίνητο και για τη μεταφορά τους από και προς το ξενοδοχείο και την πίστα, θα φροντίζουν οι οργανωτές. Από το ξενοδοχείο θα φεύγουν για την πίστα και μόνο και δε θα επιτρέπεται να πάνε πουθενά αλλού.
Για την ώρα, εξετάζεται η περίπτωση να επιτραπούν – υπό προϋποθέσεις – κάποιες εκδρομές, ενώ (πάλι μέχρι στιγμής) έχει δοθεί η άδεια σε όλους όσοι σχετίζονται με τη μεγάλη κατηγορία, να φύγουν στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στο τελευταίο τεστ και τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Αντίθετα, οι άνθρωποι της Moto2/Moto3 – το τεστ των οποίων στην πίστα θα γίνει 19 έως 21 Μαρτίου – δε θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα τους. Τα παραπάνω πρωτόκολλα ασφαλείας θα ακολουθηθούν από την αρχή για όποιον θελήσει να ταξιδέψει στη χώρα του, μεταξύ του τελευταίου τεστ και του πρώτου Grand Prix.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass