Εκτύπωση αυτής της σελίδας

F1: Αποκαλύψεων συνέχεια

MERCEDES-AMG F1, ALPINE F1, ASTON MARTIN ΚΑΙ HAAS F1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2021 16:02

Η Mercedes-AMG F1 αποκάλυψε το νέο της «όπλο».Το κωδικό της όνομα είναι W12 E Performance. Η γερμανική ομάδα που έχει σαρώσει στην υβριδική εποχή της Formula 1, ακολουθεί το μοτίβο που λέει πως ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Ο Lewis Hamilton

διατηρεί ηγετικό ρόλο παρότι αυτήν τη φορά υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, με wingman τον Valtteri Bottas. Όμως η γερμανική ομάδα δεν αποκάλυψε τους τομείς στους οποίους αξιοποίησε τα δύο διαθέσιμα tokens, ενώ προειδοποίησε τον ανταγωνισμό λέγοντας πως έλυσε τα προβλήματα που είχε με τη MGU-K και παράλληλα, πως ενσωματώνει στη φετινή μονάδα ισχύος καινοτομίες που δεν έχει αξιοποιήσει ξανά. Αυτά που ξέρουμε είναι πως η επιπλέον αξιοπιστία στη MGU-K ήρθε με τον ανασχεδιασμό της, πως έχει βελτιωθεί η θερμική αποδοτικότητα του κινητήρα εσωτερικής καύσης, πως έχουν γίνει αλλαγές στον υπέρ-τροφοδότη και πως έχουν γίνει τροποποιήσεις στο σύστημα ERS.
Πανέμορφη Alpine A521. Το κωδικό της όνομα είναι Α521 και είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό σε χρώματα μονοθέσιο που έχουμε δει έως τώρα. Ο Fernando Alonso ήταν απών από την εικονική παρουσίαση, εκεί όπου πέρα από τον έτερο οδηγό Esteban Ocon και τον Marcin Budkowski που έχει τον ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή, είδαμε και όλα τα νέα πρόσωπα της ομάδας. H A521 συνδυάζει τα χρώματα με τα οποία έχουμε μάθει το brand, με εκείνα της γαλλικής και της βρετανικής σημαίας. Άλλωστε η βάση της ομάδας είναι στο Ένστον, στην Αγγλία. Για το μονοθέσιο, στη βασική παρουσίαση δεν ειπώθηκαν πολλά, άλλωστε οι αλλαγές είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες βάσει των νέων κανονισμών: στα πλαϊνά barge boards και το πάτωμα στο πίσω μέρος και την περιοχή του διαχύτη.
Μετά από 61 χρόνια, η Aston Martin επιστρέφει στον μαγικό κόσμο της Formula 1 ως κατασκευαστής και η AMR21 είναι το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021! Η παρουσίαση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με παρουσιάστρια τη διάσημη ηθοποιό Gemma Arterton και δύο σπουδαίες ακόμα προσωπικότητες να στέλνουν το μήνυμά τους: ο θρύλος του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου, Tom Brady, αλλά και ο κινηματογραφικός James Bond 007, Daniel Craig. Βέβαια η λάμψη των προαναφερθέντων δεν επισκίασε την πραγματική πρωταγωνίστρια, την AMR21. Βαμμένη στο παραδοσιακό χρώμα της Aston Martin, το πράσινο, με τους Sebastian Vettel και Lance Stroll να τραβούν το σεντόνι και να την αποκαλύπτουν.
Και παρότι δεν ειπώθηκαν λεπτομέρειες, ακόμη και οι πρώτες φωτογραφίες του νέου μονοθεσίου δείχνουν την ενσωμάτωση κάποιων λύσεων με ενδιαφέρον, στο κάλυμμα του κινητήρα, το ρύγχος, τα sidepods και τα bargeboards. Πέρα από τα εμφανή, η Aston Martin αποκάλυψε πως ένας από τους δύο τομείς στους οποίους εστίασε, ήταν στην πίσω ανάρτηση, όπου εκμεταλλεύεται τις λύσεις που εισήγαγε το 2020 η Mercedes. Όσο για τα δύο διαθέσιμα tokens, ξοδεύτηκαν στο survival cell, χωρίς όμως να αποκαλυφθεί ακριβώς τι περιελάμβανε αυτή η αναβάθμιση.
Η Haas VF-21 θα θυμίζει ρωσική σημαία! Μία ακόμα ομάδα με νέα εμφάνιση και ταυτότητα, καθώς αν την είχατε στο μυαλό σας ως... «made in USA», τώρα θυμίζει περισσότερο ρωσική σημαία αφού υιοθετεί πλήρως τα χρώματά της. Ο λόγος είναι απλός κι ακούει στο όνομα Mazepin.
Ο αμφιλεγόμενος Nikita πήρε προαγωγή από τη Formula 2 και θα βρεθεί στο πλευρό του γιου του σπουδαίου Michael Schumacher και πρωταθλητή της F2, Mick. Και μαζί του, ήρθε η βασική χορηγία από την Uralkali, η οποία αποτελεί θυγατρική της Uralchem Integrated Chemicals, και ανήκει στον πατέρα του, Dmitry.
Πρέπει να σημειωθεί πως παρότι ο 22χρονος δεν θα μπορεί να τρέχει υπό τη ρωσική σημαία (λόγω του γνωστού διετούς αποκλεισμού των Ρώσων από κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα), θα μπορεί όμως να έχει τα χρώματά της στο μονοθέσιο, με τη FIA να έχει δώσει το «πράσινο φως» σχετικά.