Δουλευταράδες στις δοκιμές εξέλιξης...

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2021 16:02

Οι δοκιμές εξέλιξης ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021 ολοκληρώθηκαν και παρότι το πρώτο πραγματικό δείγμα της δυναμικής κάθε ομάδας θα είναι στην πρεμιέρα της σεζόν, οι αριθμοί από αυτές έχουν σημασία.

Όχι τόσο οι επιδόσεις και οι χρόνοι, εκεί όπου η Red Bull Racing και ο Max Verstappen βρέθηκαν στην κορυφή. Αλλά το σύνολο των γύρων, αφού αυτή τη στιγμή, η επίτευξη των επιθυμητών επιπέδων αξιοπιστίας αποτελεί το ζητούμενο.
Ας δούμε λοιπόν ποιοι κατάφεραν να μετατρέψουν τις μόλις τρεις ημέρες δοκιμών σε... μαραθώνιους. Ξεκινώντας από το σύνολο γύρων ανά ομάδα. Εκεί είχαμε ισοπαλία στην κορυφή, με τις Alfa Romeo και Scuderia AlphaTauri να «γράφουν» από 422 περάσματα στο σιρκουί του Σακχίρ. Καμία ομάδα δεν βίωσε... εφιάλτες όπως είχε συμβεί πολλάκις στο παρελθόν. Έχει όμως σημασία να αναφέρουμε πως στην τελευταία θέση της κατάταξης συναντάμε τους πρωταθλητές της Mercedes και ακριβώς από πάνω, την Aston Martin που χρησιμοποιεί τους κινητήρες αλλά και τα κιβώτια της γερμανικής εταιρείας - που την ταλαιπώρησαν και τις τρεις ημέρες.
Ας δούμε όμως τη σχετική λίστα και για κάθε οδηγό ξεχωριστά. Εκεί πιο μακριά απ’ όλους έφτασε ο Pierre Gasly ενώ ο Kimi Raikkonen που ακολουθεί, ήταν αυτός που είχε την πιο εξαντλητική ημέρα, αφού στο φινάλε του τεστ κάλυψε 165 γύρους - απόσταση που ισοδυναμούσε με σχεδόν τρία Grand Prix στο Μπαχρέιν!
Αναλυτικά: Pierre Gasly 237, Kimi Raikkonen 229, Nikita Mazepin 213, Charles Leclerc 212, Fernando Alonso 206, Max Verstappen 203, Lance Stroll 197, Antonio Giovinazzi 193, Carlos Sainz 192, Esteban Ocon 190, Yuki Tsunoda 185, Mick Schumacher 181, Daniel Ricciardo 173, Sergio Perez 166, George Russell 158, Lando Norris 154, Lewis Hamilton 154, Valtteri Bottas 150, Nicholas Latifi 132, Sebastian Vettel 117, Roy Nissany 83. Η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass