Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moto GP: Μονομαχία στο Κατάρ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2021 16:05

Όλο το paddock του MotoGP ανυπομονεί για το πού θα δώσει τέλος σε μια μεγάλη χειμερινή περίοδο, με αρκετές αλλαγές στον τρόπο που έγιναν τα χειμερινά τεστ, λόγω του κορονοϊού.

Το ότι η μεγάλη κατηγορία έκανε όλες τις δοκιμές σε αυτήν την πίστα υπόσχεται έναν τρομερό συντονισμό.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir είπε για τη σημερινή μάχη: «Είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Πέρυσι κάναμε μια πραγματικά καλή χρονιά, με το όνειρο να καταφέρουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Είμαστε εδώ στο Qatar, όλοι ξεκινούμε από το 0 και θα είναι σημαντικό να αισθανθώ σπουδαία εδώ. Φέτος έχουμε ένα μεγάλο κίνητρο μπροστά μας, την υπεράσπιση του Τίτλου και θα πάμε όσο καλά μπορούμε και θα δούμε. Ο κινητήρας είναι ίδιος και η μοτοσικλέτα επίσης. Θα είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τη σταθερότητα, αλλά να βελτιώσουμε την ταχύτητα και να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες, αυτός είναι ο κύριος στόχος”. Όλοι οι οδηγοί είναι ετοιμοπόλεμοι εκτός από τον Marc Marquez που δεν θα είναι στον πρώτο Αγώνα του Qatar αυτή την Κυριακή. Αν και η πορεία της ανάρρωσής του πάει καλά, οι γιατροί συμβούλευσαν τον Ισπανό να μην βιαστεί να επιστρέψει. Έτσι και ο ίδιος αποφάσισε να περιμένει κι άλλο. Στο Δελτίο αναφέρεται ότι οι επόμενες εξετάσεις του Marquez θα γίνουν στις 12 Απριλίου.
Ο Marc έλεγε μετά την ανακοίνωση αυτή: «Μετά την τελευταία συνάντηση με την ιατρική ομάδα, οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι το πιο συνετό πράγμα θα ήταν να μην συμμετάσχω στο Grand Prix του Qatar και να συνεχίσω με το σχέδιο αποκατάστασης που ακολουθήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες. Θα ήθελα πολύ να είμαι σε θέση να συμμετάσχω στον πρώτο Αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο Πρωτάθλημα». Εν αναμονή λοιπόν σήμερα στις 8 όπου οι αναβάτες σαν μονομάχοι θα ξεχυθούν στην αρένα του Κατάρ. Η πίστα κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, κόστισε 52 εκατ. δολάρια και θεωρείται από τις ασφαλέστερες βάσει των διαστάσεών της, ενώ τόσο από την εσωτερική όσο και από την εξωτερική πλευρά της έχει τοποθετηθεί τεχνητό χορτάρι για να την προστατεύει και να τη διατηρεί καθαρή από τη σκόνη της ερήμου. H χάραξη της πίστας είναι ένας συνδυασμός από αρκετές γρήγορες στροφές, δίνει τη δυνατότητα στους αναβάτες με λιγότερα φρένα να έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ενώ υπάρχουν πολλά σημεία που προσφέρονται για προσπεράσεις. Συνολικά περιλαμβάνει 16 στροφές, ενώ η τελευταία της πίστας είναι άκρως ενδιαφέρουσα.