Πώς η τεχνητή νοημοσύνη κάνει το καθάρισμα και το μαγείρεμα παιχνιδάκι

Δημοσίευση: 08 Απρ 2021 15:15

Οι έξυπνες συσκευές είναι μια πραγματικότητα και κάνουν καθημερινά τη ζωή μας πιο εύκολη.

  Κάθε νοικοκυριό μπορούμε αν θέλουμε να το εξοπλίσουμε εξ ολοκλήρου με συσκευές που λειτουργούν αυτόματα, μπορούν να προγραμματιστούν και να ξεκινήσουν να δουλεύουν ή να σταματήσουν βάση ενός προγράμματος. 

Μάλιστα πολλά καταστήματα με ηλεκτρικά είδη παρέχουν πλέον υπηρεσίες για να κάνετε το σπίτι σας έξυπνο όπως βλέπουμε για παράδειγμα στο ειδικό φυλλάδιο Kotsovolos “Το σπίτι σου έγινε έξυπνο” ή στο “Έξυπνο σπίτι” της Media Markt. Έτσι μπορεί η κουζίνα μας να μαγειρέψει το φαγητό με χρονοδιακόπτη, το πλυντήριο να πλύνει τα ρούχα και η καφετιέρα να μας έχει έτοιμο τον καφέ πριν εμείς σηκωθούμε από το κρεβάτι. 

Εκτός αυτού όμως οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές συνδέονται και στο wifi του σπιτιού μας πράγμα που σημαίνει πως μπορούμε να τις ελέγξουμε από απόσταση. Μπορούμε για παράδειγμα να ενεργοποιήσουμε τα κλιματιστικά στο γυρισμό από τη δουλειά προκειμένου να μπούμε σε ένα ζεστό ή δροσερό, ανάλογα με την εποχή, χώρο. Αν δε θέλουμε να κάνουμε ούτε αυτό οι βοηθοί φωνής των smartphone μας, όπως η Siri, η Alexa και η Google, μπορούν να το αναλάβουν για εμάς πολύ εύκολα

Τέρμα πια το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα!

Best Robotic Vacuum Cleaner

Το γκάτζετ που έχει ενθουσιάσει όμως τις νοικοκυρές όλου του πλανήτη είναι οι συσκευές καθαρισμού όπως οι ρομποτικές σκούπες. Εδώ μιλάμε για πραγματική επανάσταση στον τρόπο που κρατάμε καθαρό ένα νοικοκυριό. Ως τώρα κάθε δύο, τρεις μέρες (άντε κάθε εβδομάδα οι πιο τεμπέληδες!) έπρεπε να φροντίζουμε να σκουπίσουμε τα πατώματα του σπιτιού μας και να σφουγγαρίσουμε ώστε να μη μας φάει η σκόνη! Αυτό όμως τώρα ανήκει στο παρελθόν! Αγοράζοντας μια ρομποτική σκούπα, μπορούμε να την προγραμματίζουμε να σκουπίζει τον χώρο μας όσο συχνά θέλουμε, ακόμα και καθημερινά. 

Μπορούμε μάλιστα να το προγραμματίσουμε για όταν θα λείπουμε από το σπίτι ή για το βράδυ ενώ εμείς κοιμόμαστε. Έτσι θα έχουμε συνέχεια υπέροχα καθαρά πατώματα για να περπατήσουμε ξυπόλητοι εμείς και τα παιδιά μας ξεχνώντας το σκούπισμα μια για πάντα. 

Υπάρχουν μάλιστα και ρομποτάκια που σφουγγαρίζουν κιόλας όπως το iRobot της Brava και το Roborock της Xiaomi. Έτσι εκτός από το σκούπισμα, μπορείτε να ξεμπερδέψετε και με το σφουγγάρισμα μια για πάντα! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξουμε, είναι να αδειάζουμε τον κάδο ή τα ειδικά πανάκια. 

Υπάρχουν πλέον μέχρι και συσκευές μαγειρέματος

xiaomis app controlled mi ih rice cooker 2 is not just for rice 004

Πρωτοπόροι στην τεχνολογία πάντα οι κινέζοι, έχουν αυτοματοποιήσει τα πάντα πλέον σε επίπεδο νοικοκυριού. Έτσι το νέο gadget που θα έρθει από την ανατολή είναι οι έξυπνες κουζίνες μαγειρέματος. Μάλιστα μία εξ αυτών βρίσκεται ήδη στην ελληνική αγορά: Πρόκειται για τον Mi Induction Heating Rice Cooker, μια έξυπνη συσκευή μαγειρέματος (κάτι σαν έναν έξυπνο ατμομάγειρα) που μπορεί να μαγειρέψει έως και έξι πιάτα ρυζιού ή κουάκερ κάθε φορά ενώ χάρη στην σχεδίαση έξυπνης σύνδεσης στο Wifi σάς επιτρέπει να την ενεργοποιήσετε και να την απενεργοποιήσετε ή να το χρησιμοποιείτε για να επιλέξετε εύκολα συνταγές από απόσταση. Μπορείτε δηλαδή να της δώσετε εντολή να αρχίσει το μαγείρεμα ενώ εσείς επιστρέφετε από τη δουλειά και να το βρείτε ζεστό και έτοιμο να σας περιμένει! 

Η τεχνολογία καλπάζει και πολλά από τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν στόχο να μας ξεκουράσουν, να αναλάβουν τις υποχρεώσεις μας και να βελτιώσουν γενικότερα την ποιότητα ζωής μας. Το έξυπνο σπίτι μας, είναι καθαρό, φιλόξενο και με έτοιμο φαγητό περιμένει να το απολαύσουμε!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass