Acosta Pedro: Το νέο αστέρι στα ΜοτοGP

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2021 15:40

Ο 16χρονος Ισπανός έχει συμμετάσχει σε μόλις τέσσερις αγώνες και έχει κερδίσει τους τρεις από αυτούς χάρη στη νέας γενιάς οδηγική προσέγγιση και τον "τσαμπουκά" της παλιάς γενιάς. Αυτή τη στιγμή η πιο ηλίθια ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε οποιοδήποτε

μέλος του paddock που έχει γνώσεις είναι : "Θα γίνει ο Acosta ο νέος Marquez;" Θα λάβεις σαν απάντηση ένα απογοητευμένο : "Σε παρακαλώ ρε φίλε...".
Ο Acosta έχει κάπως διαφορετική αρχή. Τρεις νίκες και μια δεύτερη θέση στους τέσσερις πρώτους του αγώνες. Κανείς, ούτε καν ο Valentino Rossi, ο Mike Hailwood ή ο "βασιλιάς" Kenny Roberts δεν έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο από όταν ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας. Σίγουρα ο Acosta αποπνέει μια αύρα ιδιοφυίας καθώς και μόνο το να επιβιώσεις από το χάος τεσσάρων αγώνων Moto3 χρειάζεται απίστευτο κουράγιο, ταλέντο και τύχη, πόσο μάλλον να κερδίσεις του τρεις από αυτούς και να βγεις δεύτερος στον άλλον. Το "αφεντικό" του Pedro αυτή τη στιγμή είναι ο Aki Ajo, από του οποίου τα χέρια έχουν περάσει οι Marc Marquez, Miguel Oliveira, Jack Miller, Johann Zarco και πολλοί άλλοι. Στη Jerez δήλωσε : "Είναι πάντα δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Προφανώς ο Acosta έχει ταλέντο. Αυτό που μου αρέσει σε αυτόν είναι η συμπεριφορά του. Είναι πολύ ανοιχτόμυαλος και χαλαρός. Δεν θεωρεί τους νικητές αγώνων θεούς και πιστεύει ότι αν κάνει τη δουλειά του και έχει ταλέντο μπορεί να κάνει το ίδιο." "Το πώς χειρίζεται τη μοτοσυκλέτα, ειδικά το μπροστινό είναι απίστευτο. Τώρα στα grand prix πρέπει να κάνεις τη διαφορά στην είσοδο της στροφής, όχι στη μέση ή στην έξοδο. Το να είσαι καλός στα φρένα είναι ακόμα σημαντικό αλλά το φρενάρισμα με την είσοδο στην στροφή κάνει τη διαφορά. Εκεί ο Pedro είναι εκπληκτικός".
"Ο Pedro προέρχεται από μια εργατική οικογένεια, όχι πλούσια, και εκτιμάει την σκληρή δουλειά. Όταν ήρθε στην ομάδα μου, μου είπε : "Aki ξέρω ότι είμαι πολύ τυχερός που είμαι εδώ και εφόσον έχω την ευκαιρία δεν θέλω να τη χάσω. Θα κάνω τα πάντα για αυτό". Το νωρίτερο που μπορεί να βρεθεί ο Acosta στα ΜοτοGP είναι το 2023 λόγω του κατώτατου ορίου ηλικίας των 18 χρόνων στην μεγάλη κατηγορία. Κατά τη συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη Πέμπτη, οι περισσότεροι αναβάτες τάχθηκαν υπέρ της μεθόδου "2 χρόνια ανά κατηγορία" για την απόκτηση εμπειρίας.
Με λίγα λόγια, ο Acosta είναι φαινόμενο, αλλά δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες και υπερενθουσιασμούς. Ο Pedro έχει ακόμα πολύ καιρό και πολύ δρόμο μπροστά του, πιθανώς μέσω της ομάδας του Ajo στη Moto2 και μετά στην ομάδα της KTM στα MotoGP, αν συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass