Η F1 στο συναρπαστικό Μονακό

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2021 16:15

Ο πέμπτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 σήμερα στο εντυπωσιακό GP Μονακό να επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Έπειτα από ένα κενό δύο εβδομάδων, το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα επισκεφθεί τους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο. Ο λαμπρός αυτός αγώνας αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι στο καλεντάρι της F1. Είναι μια διαδρομή όπου όλοι οι οδηγοί θέλουν να κατακτήσουν και δικαίως χαρακτηρίζεται ως μία από τις δυσκολότερες, αν όχι η πιο δύσκολη, πίστα στο πρόγραμμα. Το GP Μονακό αποτελεί και έναν εκ των τριών αγώνων που συντελούν το λεγόμενο Triple Crown στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι άλλοι δύο αγώνες είναι το Indy 500 και οι 24 Ώρες του Le Mans.
Οι αγώνες στο Μονακό ξεκίνησαν προπολεμικά, ενώ αρκετοί θρύλοι έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα. Πολυνίκης στη συγκεκριμένη πίστα είναι ο Άιρτον Σένα με 6 νίκες, με τις 5 από αυτές να είναι συνεχόμενες. Στη διοργάνωση του 2019 ο Λιούις Χάμιλτον είχε κερδίσει μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν ύστερα από μια επική μονομαχία που είχε κρατήσει μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στη φετινή διοργάνωση, ο Φερστάπεν θα έχει τουλάχιστον... 2021 λόγους για να είναι αυτός που θα περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, έτσι ώστε να μειώσει το εις βάρος του σκορ νικών σε 3-2 και να ψαλιδίσει –ή γιατί όχι, και να υπερσκελίσει– τη διαφορά των 14 βαθμών που τον χωρίζει από τον Χάμιλτον στο πρωτάθλημα.
Θα μπορέσει να το πετύχει σε ένα σιρκουί, οι στενοί δρόμοι του οποίου ευνοούν περισσότερο –στα «χαρτιά» τουλάχιστον– τη Red Bull-Honda απ’ ό,τι τη Mercedes; Και τι θα μπορέσει να καταφέρει ο γηγενής Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος τρέχει σχεδόν κυριολεκτικά, μέσα στο σπίτι του, με μια Ferrari που φέτος διεκδικεί την 3η θέση από τη McLaren; Οι απαντήσεις σε αυτά, αλλά και σε άλλα ερωτήματα –όπως, θα μπει σφήνα στη μάχη της 3ης θέσης και η Alpine με τον φορμαρισμένο Οκόν ή τον «γερόλυκο» Αλόνσο;– θα απαντηθούν σήμερα στις 16:00: Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι κατά τη γνώμη μας το πιο όμορφο GP για παρακολούθηση στο φετινό καλεντάρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass