Μο(το)νομαχία στο Mugello

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2021 12:30

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μετακινείται στο Mugello σήμερα στις 15.00. Μετά τον προηγούμενο αγώνα που έλαβε χώρα κάτω από συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες στο Le Mans, οι ομάδες του MotoGP κατευθύνονται προς τα νότια, ελπίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο σταθερές, σε μια άλλη εμβληματική πίστα - την Autodromo Internazionale del Mugello στην Ιταλία, για τον αγώνα Gran Premio D'Italia Oakley.

Η πίστα του Mugello βρίσκεται στην όμορφη περιοχή της Τοσκάνης κοντά στη Φλωρεντία κι έχει μήκος 5.245 μ., ενώ περιλαμβάνει εννέα δεξιές και έξι αριστερές στροφές, μαζί με μια ευθεία 1.141 μ. Το ρεκόρ όλων των εποχών κατέχει ο Marc Marquez από τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη πίστα το 2019, ενώ το ρεκόρ κορυφαίας ταχύτητας με 356.7 χλμ. / ώρα κατέχει ο Andrea Dovizioso, πάλι το 2019. Παρά το γεγονός ότι η πίστα βρίσκεται στον νότο, είναι πολύ πιθανόν οι αναβάτες να έρθουν αντιμέτωποι με συνθήκες βροχής. Μιλώντας για τον αγώνα ο Marc Marquez είπε:
"Είχα μια καλή εβδομάδα για ξεκούραση και για τη συνέχιση της αποκατάστασής μου", δήλωσε ο Ισπανός αναβάτης. "Στη Γαλλία δείξαμε τις δυνατότητές μας στο βρεγμένο και αυτό το Σαββατοκύριακο στο Mugello πρέπει να δουλέψουμε το πρωί για να είμαστε σταθεροί και να έχουμε έναν καλό ρυθμό. Κατανοώ τους περιορισμούς λόγω της φυσικής κατάστασής μου και δεν θα είναι εύκολο να είμαστε κοντά στην κορυφή σε ένα στεγνό Mugello. Θα έχουμε 2 αγώνες σε 2 σερί Σαββατοκύριακα και είναι η πρώτη φορά για μένα φέτος. Θα είναι πολύ απαιτητικό σωματικά αλλά θα τα καταφέρουμε". Να πούμε εδώ ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογίας, αυτήν τη στιγμή υπάρχει πιθανότητα 70% για βροχή την ημέρα του αγώνα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass